REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį policija Telšių rajone persekiojo teisės vairuoti neturintį galbūt girtą vairuotoją, pranešė Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Ketvirtadienį policija Telšių rajone persekiojo teisės vairuoti neturintį galbūt girtą vairuotoją, pranešė Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gavę pranešimą, kad Varnių gyvenvietėje pastebėtas akivaizdžiai neblaivus „Volkswagen Golf“ vairuotojas, važiavęs Telšių link, pareigūnai išvyko jo ieškoti pagal pranešėjo įsidėmėtus valstybinius automobilio numerius.

REKLAMA

Nuo Telšių miesto nutolus apie 6 kilometrus, Kelių policijos pareigūnų ekipažo akis patraukė prasilenkiantis „Volkswagen Golf“ automobilis, kurio valstybinis numeris sutapo su nurodytuoju. Pakeitę tarnybinio automobilio judėjimo kryptį, pareigūnai nuskubėjo paskui galimą pažeidėją, kuris padidinęs greitį sprukti bandė nusukęs į Rainių kaime esančios degalinės teritoriją.

Nors akivaizdžiai neblaivus už automobilio vairo sėdėjęs 45-erių metų Telšių rajono, Kegų kaimo gyventojas pareigūnų atžvilgiu bandė priešintis ir teigė nevairavęs, jo buvo paprašyta pateikti dokumentus ir pasitikrinti blaivumą. Jis tai padaryti atsisakė. Pažeidėjui sutramdyti, pareigūnai buvo priversti panaudoti specialiąsias priemones – antrankius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip paaiškėjo, už vairo neblaivus sėdęs ir pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdęs asmuo 2010 metais jau buvo praradęs teisę vairuoti transporto priemones 36-iems mėnesiams. Tąkart už automobilio vairo jis sėdo vidutiniškai apgirtęs, jam nustatytas 2,40 promilių girtumas. Kadangi pilietis atsisakė tikrintis blaivumą, jo apsvaigimas buvo prilygintas sunkiam girtumo laipsniui. Be to, jam teks atsakyti ir už keiksmažodžių vartojimą pareigūnų atžvilgiu ir jų teisėtų reikalavimų nevykdymą.

Pažeidėjui gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis 10-30 parų areštas su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų