REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniai partneriai turėtų rasti sutarimą dėl Seimui Vyriausybės skubotai pateikto Darbo kodekso projekto, teigia prezidentė

Socialiniai partneriai turėtų rasti sutarimą dėl Seimui Vyriausybės skubotai pateikto Darbo kodekso projekto, teigia prezidentė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasiūlymai dėl Darbo kodekso pakeitimo yra įvairūs ir kontroversiški. Jau anksčiau vertinau, kad tokie rimti pokyčiai turi vykti, tik susitarus su socialiniais partneriais, tik sutarimo būdu. To nebuvo padaryta. Visada vertinau, kad toks stambus paketas, ypač Darbo kodekso, turėjo būti ir geriau paruoštas, ir apmąstytas“, - antradienį Vilniuje žurnalistams sakė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA

Jos teigimu, tolesni pokalbiai gali likti sudėtingi ir prieštaringi.

„Todėl verta būtų grįžti prie Trišalės tarybos derybų ir visus ginčytinus klausimus spręsti su socialiniais partneriais“, - sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, Vyriausybė, ruošdama socialinį modelį, tinkamai nepasiruošė ir jį pateikė skubotai: „Aš tikrai nenoriu kištis į procedūras, aš tik noriu pasakyti, kad Vyriausybė neatliko namų darbų, nesusitarė su visais socialiniais partneriais ir paketas buvo pateiktas skubotai“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusiame Trišalės tarybos posėdyje nuspręsta tęsti siūlomo naujojo Darbo kodekso svarstymą, ieškant galimybių pasiektus susitarimus vėliau pateikti Seimui. Šiuo metu Seime yra užregistruota net kelios dešimtys socialinį modelį aprėpiančių teisės aktų projektų, tarp jų ir naujasis Darbo kodeksas, kuriame kol kas atsispindi tik dalis Trišalėje taryboje įvykusių susitarimų, pasiektų prieš projekto pateikimą Seimui.

Profesinių sąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas BNS sakė, kad Vyriausybė turi dar vieną išeitį: ne tobulinti Darbo kodekso projektą, o parengti naują - tokiu atveju būtų aiškiau, dėl kurių nuostatų socialiniai partneriai sutarė, o dėl kurių bus reikalingas politinis sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį pareiškė manantis, kad kodekso pakeitimai neturi grįžti į Vyriausybę, nes naujasis projektas yra modernus.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų