REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Preigūnų protestas (nuotr. Organizatorių)

Seimas ketvirtadienį priėmė naujos redakcijos Vidaus tarnybos statutą ir lydinčiuosius projektus, kuriais pareigūnams numatomos didesnės socialinės garantijos bei atlyginimai.

13

Seimas ketvirtadienį priėmė naujos redakcijos Vidaus tarnybos statutą ir lydinčiuosius projektus, kuriais pareigūnams numatomos didesnės socialinės garantijos bei atlyginimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Statutas numato naują pareigūnų vertinimo tvarką ir ją susieja su darbo užmokesčio skyrimu, taip pat nustatoma, kad statutiniai valstybės tarnautojai būtų privalomai draudžiami visų rūšių socialiniu draudimu, įrašoma numatyti kolektyvinių sutarčių galimybė.

REKLAMA

„Pagaliau nusiųstas aiškus ir tvirtas signalas pareigūnams, kad jiems atsiveria galimybės daugiau uždirbti, tobulėti, siekti karjeros, o svarbiausia – efektyviau atlikti savo tiesiogines funkcijas, t.y. ginti, saugoti bei padėti“, – naują dokumentą komentavo vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Seimas taip pat nusprendė padidinti pareigūnų pareiginės algos priedų už turimus laipsnius koeficientus, tarp kitų naujovių – suvienodinamas pareigūnams taikytinas darbo laiko režimas, nustatant 40 valandų savaitės darbo laiko normą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal naują statutą, dabar dvi atestavimo ir profesionalumo vertinimo procedūras keis vienas pareigūnų tarnybinės veiklos vertinimas. Įvertinus pareigūno tarnybinę veiklą labai gerai, pareigūną į pareigas priėmusio asmens sprendimu jam galėtų būti nustatomas vienu lygiu aukštesnis pareigybės apmokėjimo lygis, jis taip pat galėtų būti perkeliamas į aukštesnes pareigas. Įvertinus jo veiklą gerai, iki vertinimo buvusi teisinė pareigūno padėtis nesikeistų.

Jeigu pareigūnas bus įvertintas patenkinamai, jam būtų nustatomas vienu lygiu žemesnis pareigybės apmokėjimo lygis ir jis būtų įpareigojamas tobulinti kvalifikaciją. Tuo metu įvertinus pareigūno tarnybinę veiklą nepatenkinamai, iki kito tarnybinės veiklos vertinimo jis būtų perkeliamas į viena pakopa žemesnes pareigas. Taip pat jis būtų atleidžiamas iš vidaus tarnybos, jeigu darbuotojo veikla nepatenkinamai būtų įvertinta du metus iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pataisos padidina maksimalų tarnybos amžių: pirminės grandies pareigūnams nuo 50 iki 55 metų, viduriniosios – nuo 55 iki 60 metų. Aukštesniosios ir aukščiausiosios grandžių pareigūnai galės tarnauti iki 65 metų.

Pagal naują statuto redakciją, vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovus penkeriems metams į pareigas skirtų ir iš jų atleistų Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu, jeigu kituose šių įstaigų veiklą reglamentuojančiuose įstatymuose nenustatyta kitaip. Vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovai šias pareigas galėtų eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Finansų ministerija teigia, kad Vidaus tarnybos statuto normoms įgyvendinti 2016 metais prireiktų 21 mln. eurų, 2017 metais - 17,7 mln. eurų.

Jeigu statutą pasirašys prezidentė, jis pradės galioti kitąmet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų