REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

J. Imbrasas greičiausiai netaps Vilniaus meru

Pirmajame Vilniaus tarybos posėdyje padaryta pertrauka. Tokiam Liberalų sąjūdžio atstovo Arūno Štaro pasiūlymui pritarė 28 sostinės tarybos nariai. Aiškėja, kad "Tvarkos ir teisingumo" atstovas Juozas Imbrasas pirmadienį turbūt nebus išrinktas naujuoju sostinės meru.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pradedant svarstyti mero rinkimų klausimą, Liberalų sąjūdžio atstovas Arūnas Štaras pasiūlė daryti pertrauką iki 18 val.

REKLAMA

Jis teigė, kad niekam nėra paslaptis, jog dvi frakcijos balsavime ruošiasi nedalyvauti, o jo paties frakcija apsispręs tik po partijos valdybos posėdžio vakare.

Artūras Zuokas pasiūlė mero rinkimus atidėti, kadangi nėra aiškūs kandidatai, kurie galėtų laimėti. Derybos dar vyksta, ir reikia leisti joms pasibaigti.

Tuo tarpu Algirdas Paleckis "Balsui.lt" sakė esąs nusiteikęs optimistiškai. Jis tikisi, kad jo koaliciją palaikys ir Liberalų sąjūdis, kuris apsispręs valdybos posėdyje dar iki 18 val.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip anksčiau yra skelbę liberaldemokratai, J.Imbraso kandidatūrą į merus jau yra pasižadėję palaikyti 5 socialdemokratai iš 6, 6 lenkų politikai ir 4 koalicijai nepriklausantys Liberalų sąjūdžio atstovai. Tokiu atveju J.Imbrasas per mero rinkimus surinktų 29 balsus iš 51-ieno.

Apie tai, kad per rinkimus nebalsuos, pranešė konservatoriai. Prieš pat pirmąjį Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdį konservatorių lyderis Kęstutis Masiulis "Balsui.lt" patvirtino, kad šiandien jo partija mero rinkimuose nedalyvaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų lyderis Petras Auštrevičius pirmadienį  BNS informavo, kad partija į sostinės tarybą patekusius narius įpareigojo per pirmuosius mero rinkimus išvis nebalsuoti.

"Partija 4 tarybos narius įpareigojo nebalsuoti pirmadienį per mero rinkimus. 16 val. pirmadienį renkasi partijos valdyba, pasikviesime į tarybą patekusius bendrapartiečius, išklausysime jų pozicijos, dar kartą peržvelgsime situaciją ir tuomet jau nuspręsime, ką daryti", - likus 2 val. iki sostinės mero rinkimų BNS sakė P.Auštrevičius.

Pasak politiko, pirmadienį vyksiančiame pirmajame naujosios tarybos posėdyje gali būti daroma pertrauka, arba mero rinkimai perkeliami į antrą posėdį.

REKLAMA

Be to, J.Imbraso kandidatūros į merus nepalaikys vienas iš 6 į sostinės tarybą patekusių socdemų - Romas Adomavičius, o kita socdemė - Vitalija Kliukienė išvis nebalsuos.

"Partijos viduje dar liko neatsakyti keli klausimai - kas taps administracijos direktoriumi, nes tas postas mums priklauso, ir kokia sritis atiteks mūsų vicemerui, kuomet tie klausimai paaiškės, tada aš ir pasakysiu savo poziciją. Šiandien, turiu pripažinti, nebalsuosiu", - BNS pirmadienį tikino V.Kliukienė.

Tuo tarpu sekmadienį susitikę Liberalų ir centro bei Tėvynės sąjungų atstovai priėmė pareiškimą, kuriuo raginami socialdemokratai, lenkų politikai bei liberalų atstovai nebalsuoti už J.Imbraso kandidatūrą į sostinės merus.

REKLAMA

Dabartinis Vilniaus tarybos narys J.Imbrasas, kuris atkakliai gynė R.Paksą, kuomet šis buvo atstatydinamas iš prezidentų, prieš kelerius metus trumpą laiką vadovavo sostinei, vėliau ėjo vicemero pareigas.

R.Pakso vadovaujamos partijos "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai), socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai susitarimą dėl valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje formavimo pasirašė praėjusią savaitę.

Susitarimu Vilniaus miesto administracijos direktoriaus kandidatūra siūloma socialdemokratams, po vieną mero pavaduotojo postą siūloma kiekvienai koalicijos frakcijai.

Į 51-nos vietos Vilniaus miesto tarybą, be liberaldemokratų, socialdemokratų ir Lenkų sąjungos, įeina ir dešimt mandatų gavę konservatoriai, 9 liberalcentristai, 4 Liberalų sąjūdžio ir 2 Rusų sąjungos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų