REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tvarka ir teisingumas“ grasina trauktis iš valdančiosios koalicijos

Vyksta spaudimas prieš balsavimą dėl R.A.Ručio (papildyta 16 val. 10 min.)

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ iškeltas klausimas dėl likimo valdančiojoje koalicijoje yra bandymas daryti socialdemokratams spaudimą prieš balsavimą dėl „tvarkiečio“ Rimo Antano Ručio neliečiamybės, mano Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

„Čia bandoma daryti mums spaudimą prieš klausimą dėl neliečiamybės, mes tai puikiai suprantame, betnetaikome kitų kriterijų - visais atvejais, kokie buvo Seime, mes visada balsuodavome, kad teisėsauga turi teisę atlikti savo veiksmus, o mes šito proceso nepolitizuojame“, - BNS sakė G.Kirkilas.

„Tvarkiečiai“ daro mums spaudimą, žiūri, kieno nervai išlaikys, bet mes nekeisime sprendimo. Aš manau, kad tai pagrindinis jų motyvas“, - sakė socialdemokratas, abejodamas, ar „tvarkiečių“ pareiškimai ateityje galėtų virsti veiksmais.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas trečiadienį svarstys siūlymą trauktis iš valdančiosios koalicijos.

Susisiekti su partijos pirmininku Rolandu Paksu BNS kol kas nepavyko.

Valdančiąją centro kairės koaliciją sudaro Socialdemokratų partija, Darbo partija bei partija „Tvarka ir teisingumas“. Ji parlamente turi 78 vietas. Iš jų „tvarkiečiams“ priklauso 11. Pernai rugpjūtį iš koalicijos pasitraukė Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas trečiadienį svarstys siūlymą trauktis iš valdančiosios koalicijos

„Toks siūlymas yra, jis mano pateiktas, bet jis tikrai nebus priimtas šiandien, nes tokius sprendimus priima taryba, o taryba bus tik po savaitės“, – BNS trečiadienį sakė Seimo vicepirmininkas „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Kęstas Komskis.

REKLAMA

Pasak jo, partijai šiuo metu geriau būti opozicijoje. Be to, jis sakė koalicijoje pasigendantis diskusijų.

„Matydamas rinkimų rezultatus, visas tendencijas, turiu pagrindo manyti, kad mums opozicijoje šiandien būtų geriau. Sprendimai (valdančiojoje koalicijoje, – BNS) dažnai būna priimti, o mes tik pastatyti prieš faktą, – ar euro įvedimas, ar daugiau dalykų“, – sakė K. Komskis.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas Petras Gražulis BNS sakė nematąs didelio skirtumo – būti opozicijoje ar valdžioje.

„Koks man skirtumas – opozicijoje ar valdančiojoje daugumoje būti“, – sakė jis, paklaustas, kiek rimti yra ketinimai trauktis iš koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekti su partijos pirmininku Rolandu Paksu BNS kol kas nepavyko.

Valdančiąją centro kairės koaliciją sudaro Socialdemokratų, Darbo bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijos. Valdančioji koalicija parlamente turi 78 vietas. Iš jų „Tvarkai ir teisingumui“ priklauso 11. Pernai rugpjūtį iš koalicijos pasitraukė Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų