REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį į pirmąjį posėdį renkasi naujoji Vilniaus taryba, kuri turėtų išrinkti naują miesto merą.

REKLAMA
REKLAMA

Valdančią daugumą Vilniuje sudarys trijų partijų koalicija: 14 mandatų rinkimuose gavę Rolando Pakso vadovaujami liberaldemokratai bei po šešias vietas turintys socialdemokratai ir Lenkų rinkimų akcijos nariai.

REKLAMA

Pagal koalicijos sutartį, merą siūlo liberaldemokratai, kurie iškėlė Juozo Imbraso kandidatūrą. Jis į sostinės vadovo posto vadovo postą pasiūlytas liberaldemokratų vadovui Rolandui Paksui praėjusį penktadienį atsisakius ketinimų vadovauti Vilniui.

Pasak liberaldemokratų, J.Imbraso kandidatūrą į merus jau yra pasižadėję palaikyti 5 socialdemokratų ir 4 koalicijai nepriklausančių liberalų sąjūdžio atstovai.

Tačiau 2 iš 6 Vilniaus taryboje priklausančių socdemų tikina dar nėra tiksliai apsisprendę, ar laikysis partijos skyriaus įpareigojimo palaikyti J.Imbrasą.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinis Vilniaus tarybos narys J.Imbrasas, kuris atkakliai gynė R.Paksą, kuomet šis buvo atstatydinamas iš prezidentų, prieš kelerius metus trumpą laiką vadovavo sostinei, vėliau ėjo vicemero pareigas.

R.Pakso vadovaujamos partijos "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai), socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai susitarimą dėl valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje formavimo pasirašė praėjusią savaitę.

Susitarimu Vilniaus miesto administracijos direktoriaus kandidatūra siūloma - socialdemokratams, po vieną mero pavaduotojo postą siūloma kiekvienai koalicijos frakcijai.

Į 51-nos vietos Vilniaus miesto tarybą, be liberaldemokratų, socialdemokratų ir Lenkų sąjungos, įeina ir dešimt mandatų gavę konservatoriai, 9 - liberalcentristai, 4 -Liberalų sąjūdis, 2 -Rusų sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų