REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai tęsdami didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl vienos farmacijos kompanijos atstovų ir įvairių šalies gydymo įstaigų gydytojų nusikalstamų korupcinių veiksmų, įtarimus dėl galimo stambaus masto papirkimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo pareiškė dar dviem asmenims - farmacijos bendrovės direktoriui ir plėtros vadovui. Šie asmenys yra ir bendrovės akcininkai. Jiems skirtos kardomosios priemonės - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

REKLAMA
REKLAMA

Vasario 24 d. STT pareigūnai Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje sulaikė 11 minėtos farmacijos kompanijos darbuotojų. Buvo atliktos kratos įmonės patalpose, sulaikytų asmenų namuose, darbo vietose ir automobiliuose. Šiuo metu teismo sprendimu suimtos 2 farmacijos kompanijos darbuotojos.

REKLAMA

Įtariama, kad šios farmacijos įmonės atstovai buvo susitarę su savo aptarnaujamų daugiau kaip 30 Lietuvos miestų ir rajonų gydymo įstaigų gydytojais, kad jie už neteisėtą atlygį rekomenduotų pacientams įsigyti brangius jų įmonės produktus ir nesiūlytų konkuruojančių įmonių platinamos panašios pagal sudėtį farmacinės produkcijos.

Preliminariais tyrėjų turimais duomenimis, šioje nusikalstamoje sisteminės korupcijos veikloje dalyvavo daugiau kaip 100 Lietuvos gydytojų.

REKLAMA
REKLAMA

STT pareigūnų turimais duomenimis, gydytojams papirkti vien per 2014 metus kyšiams įmonė galėjo skirti daugiau kaip 0,5 mln. litų (apie 145 000 eurų).

Generalinė prokuratūra šiam ikiteisminiam tyrimui sudarė specialią Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardų prokuratūrų prokurorų ir visų STT teritorinių padalinių atstovų tyrimo grupę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų