REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Lietuvos institucijos siūlo nebeslėpti nacionalinio juodojo sąrašo, į kurį įtrauktiems asmenims draudžiama atvykti į šalį dėl galimos grėsmės nacionaliniam saugumui.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vidaus reikalų ministerija (VRM) parengė projektą, pagal kurį Migracijos departamentas kitą dieną po sprendimo priėmimo interneto svetainėje paskelbtų tokio užsieniečio duomenis ir draudimo atvykti priežastis.

REKLAMA

Ministerija teigia, kad į Lietuvą neįleidžiamų asmenų duomenys būtų viešai skelbiami siekiant užtikrinti valstybės ir visuomenės saugumą.

Tokiam pasiūlymui pritaria ir Lietuvos užsienio reikalų ministras. Pasak Lino Linkevičiaus, viešas juodojo sąrašo skelbimas atitiktų Europos Sąjungos praktiką.

„Tai būtų labai logiška. Matyčiau analogiją su europine praktika ir teise, kur sankcijos įsigalioja tik tada, kai būna viešai paskelbtos“, – BNS sakė L. Linkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės saugumo departamentas savo ruožtu siūlymą sukritikavo, nurodydamas, kad viešas skelbimas sudarytų prielaidas pažeisti užsieniečio garbę ir orumą. Vidaus reikalų ministerija į tai atkirto, kad „visuomenės teisės į informaciją ir saugumą yra didesnis gėris už individo, pripažinto galimai keliančiu grėsmę valstybės saugumui, teisę į privatumą“.

VRM Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad paviešinami būtų tik naujai į juodąjį sąrašą įtraukiamų užsieniečių duomenys.

„Migracijos departamento interneto svetainės skyriuje „Draudimas atvykti į Lietuvos Respubliką“ būtų skelbiami tik tų užsieniečių, kuriems uždrausta atvykti į Lietuvos Respubliką, duomenys, dėl kurių po nutarimo projekto įsigaliojimo dienos buvo priimtas Migracijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos sprendimas“, – rašoma komentare BNS.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai liepą Lietuvos užsienio reikalų ministerija paskelbė inicijavusi draudimą atvykti keliems Rusijos piliečiams, kurie susiję su „agresyvia propagandos ir smegenų plovimo kampanija“, tačiau pavardžių nenurodė, nes tai draudžia įstatymai.

Apie tai pranešta po to, kai Latvija paskelbė, jog į savo juodąjį sąrašą įtraukė popmuzikos atlikėjus Olegą Gazmanovą, Josifą Kobzoną ir Alą Perfilovą, žinomą Valerijos sceniniu vardu.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų