REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija turėtų aktyviau nemokamai ruošti statutinius pareigūnus sąveikai su kariuomene.

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija turėtų aktyviau nemokamai ruošti statutinius pareigūnus sąveikai su kariuomene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministerijos parengtose akademijos statuto pataisose numatoma, kad pagal neformalias švietimo programas nemokamai sąveikauti su kariuomene būtų ruošiami ugniagesiai, pasieniečiai, Viešojo saugumo tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, taip pat Valstybės saugumo departamento žvalgybos pareigūnai.

REKLAMA

Ministerijos atstovai BNS informavo, kad toks nemokamas pareigūnų rengimas akademijoje vykdavo ir anksčiau, tačiau tam su įstaigomis reikėdavo kaskart pasirašyti atskirus susitarimus, o patvirtinus statuto pataisas bendradarbiavimas vyktų gerokai paprasčiau.

Keičiant aukštosios mokyklos statutą numatoma įtraukti naują tikslą - rengti karybos ir nacionalinio saugumo specialistus bei detalizuojama, kokiomis priemonėmis LKA turėtų pasiekti šio tikslo.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat ketinama sugriežtinti nuostatas dėl kariūnų skyrimo į profesinę karo tarnybą numatant, jog kariūnai iš LKA būtų šalinami, jei jie neturi ar jiems atimama teisė susipažinti su slapta informacija, jei jis pažeidžia akademinio sąžiningumo principą, negrįžta po akademinių atostogų, dukart atestuojamas neigiamai ir dėl kitų priežasčių.

Tvarką, kada po akademinių atostogų grįžę kariūnai gali tęsti studijas, siūloma nustatyti krašto apsaugos ministrui.

Statuto pataisomis KAM numato aiškiau reglamentuoti krašto apsaugos ministro, kariuomenės vado ir LKA viršininko funkcijas, susijusias su akademijos valdymu, studijų organizavimu ir kariniu rengimu. Taip pat projekte numatoma sukurti LKA studentų atstovybę, kurios iki šiol nebuvo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų