REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Euro zonoje šią savaitę bus skelbiamas 2014 metų ketvirtojo ketvirčio bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo rodiklis.

 Euro zonoje šią savaitę bus skelbiamas 2014 metų ketvirtojo ketvirčio bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo rodiklis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prognozuojama, kad dėl paspartėjusio privataus vartojimo euro zonos BVP augo 0,4 proc., palyginti su trečiuoju ketvirčiu (trečiąjį ketvirtį fiksuotas 0,2 proc. augimas).

REKLAMA

Didžiosios ekonomikos augo

Manoma, kad didžiausios euro zonos ekonomikos Vokietijos BVP ketvirtąjį ketvirtį augo 0,4–0,5 proc., Prancūzijos bei Italijos BVP taip pat nežymiai kilo, o Ispanijos BVP, kaip manoma, augo net 0,7 proc. ir fiksavo greičiausią augimo tempą nuo pat 2008 metų.

Visų investuotojų dėmesys bus nukreiptas ir į Graikiją bei į šios šalies naujos vyriausybės retoriką apie Graikijos įsipareigojimus tarptautiniams skolintojams.

REKLAMA
REKLAMA

Laukiama, tačiau tik kalbų

Ketvirtadienį vyks Švedijos centrinio banko susirinkimas. Nors rinkos dalyviai šiuo metu netiki, kad bazinės palūkanos Švedijos kronomis bus mažinamos (šiuo metu bazinė palūkanų norma yra lygi 0), tačiau lauks centrinio banko vadovų pasisakymų.

„Danske Bank“ analitikai netiki, kad Švedijos centrinis bankas veiks ryžtingai ir, tarkime, paskelbs ekonomikos augimo skatinimo programą per kiekybinį skatinimą ar vykdys valiutos intervencijas. Tačiau tarp galimų veiksmų, pavyzdžiui, pavasarį, gali būti sprendimas nukelti prognozuojamą pirmą palūkanų kėlimo datą ar minimaliai sumažinti bazinę palūkanų normą Švedijos kronomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

JAV – augusi prekyba

JAV šią savaitę bus skelbiami sausio mažmeninės prekybos duomenys bei Mičigano universiteto rengiamas vartotojų pasitikėjimo indeksas.

Manoma, kad dėl gerėjančios padėties darbo rinkoje, žemų palūkanų normų JAV doleriais ir taip pat mažų energijos išteklių kainų mažmeninė prekyba sausį, palyginti su gruodžiu, augo 0,3 proc. Tikimasi ir nežymaus vartotojų pasitikėjimo indekso pagerėjimo – nuo 98,1 iki 98,4.

Šią savaitę 2014 metų rezultatus taip pat skelbs „Commerzbank“, „Societe Generale“, „Credit Suisse“, „ING Groep“, UBS, „Unicredit“, „Coca-Cola“, „PepsiCo“, „Kraft Foods Group“, „Heineken“, „Cisco Systems“, „Renault“ ir kitos didžiausios pasaulio bendrovės.

Informaciją parengė Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų