REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Abejotinam verslui kelią užkirto VSD pažyma

Norėjo įmonės NATO naikintuvų bazėje

Žinių radijas Šiaulių miesto valdžia neleido Lietuvos aviacijos verslo grupei remontuoti lėktuvų Zoknių oro uoste, kuriame dislokuojami ir NATO naikintuvai.

REKLAMA
REKLAMA

 Toks spredimas priimtas, gavus Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymą. Nustatyta, kad „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis bendradarbiauja su Rusijos prezidentui artimais verslininkais, kuriems taikomos Vakarų sankcijos

REKLAMA

 Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius „Žinių radijo“ laidoje „Opozija“ teigė, kad Rusijoje turintys verslą Lietuvos verslininkai turi žinoti, jog į juos Lietuvoje žiūrima gerokai atidžiau:

 „Gerai, kad VSD būtent taip vertina tokius užmojus. Mes apie tai, kad Lietuvos verslas, kuris turi didelių ekonominių ryšių su Rusija ir tos šalies tam tikrais pareigūnais, potencialiai gali būti, o yra požymių, kad kartais ir būna Rusijos valdžios instrumentais, vykdant Maskvos minkštųjų ar kitų galių strategiją Lietuvoje, kalbame jau nuo pavasario. Apie tai buvo kalbama ir praėjusiais metais paskelbtoje VSD ataskaitoje apie grėsmes nacionaliniam saugumui, neįvardinant konkrečių kompanijų. Tokie politiniai ryšiai ir draugystė su V. Putino administracija verčia labai rimtai pagalvoti, kokių tikslų turi tokios įmonės, siekdamos įsikurti šalia NATO karinių bazių, kodėl tokios įmonės gauna Rusijoje didžiulių užsakymų, kurie siejasi su Rusijos kariniu-pramoninu kompleksu. VSD pažyma, apsauganti NATO karinę bazę nuo galimų pavojų, yra teisingas žingsnis“, – kalbėjo A. Kubilus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų