REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dviejų per Nidos kontrolės punktą į Lietuvą įvažiavusių Rusijos piliečių automobilių slėptuvėse pasieniečiai aptiko kontrabandinio gintaro.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus, Specialiosios paskirties ir Neringos užkardų pareigūnai šeštadienį už Nidos punkto ribų pakartotiniam patikrinimui sustabdė automobilį „Mazda 626“, kurį vairavo 45-erių Rusijos pilietis. Po pusvalandžio ten pat buvo sustabdytas iš punkto išvažiavęs automobilis „Mitsubishi Galant“, kurį vairavo 38-erių Rusijos pilietis.

REKLAMA

Įvažiuodami iš Kaliningrado srities jie Nidos punkte buvo nurodę, kad deklaruojamų prekių ir daiktų neveža. Paaiškėjo, kad tai yra netiesa. „Mazda 626“ įrengtose slėptuvėse pasieniečiai pakartotinės kontrolės metu aptiko 55 kg gintaro žaliavos. „Mitsubishi Galant“ slėptuvėse buvo gabenamas 71 kg gintaro žaliavos.

Gintarą gabenusiems užsieniečiams dėl kontrabandos Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo administracinių bylų teisenas. Abu Rusijos piliečius po apklausų pasieniečiai paleido. Gintaro vertė nustatinėjama.

„Mazda 626“ ir „Mitsubishi Galant“ bei gintaro žaliava saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

 

 

VSAT  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų