REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžiai apie Rusiją netinka diplomatinei leksikai ir negali neatsiliepti šalių bendradarbiavimui, sako Rusijos užsienio reikalų viceministras Vasilijus Nebenzia.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų gana stiprus ekonominis bendradarbiavimas. Lietuva nuo mūsų nemaža dalimi ekonomiškai priklauso, ir, žinoma, tie pasisakymai, kuriuos sau leidžia ponia Grybauskaite, nepadeda plėtoti šį bendradarbiavimą. Žinoma, jie (žodžiai – BNS) buvo pastebėti, bus imtasi priemonių ir atsižvelgta“, – pirmadienį per susitikimą su vicegubernatoriais pamaskvės Anosino kaime sakė viceministras.

REKLAMA

Pasak rusų diplomato, Lietuvos prezidentė „bėga pirma traukinio ir leidžia sau žodžius, kurie netinka diplomatinei leksikai“.

„Ji negali nesuprasti, kad tokie žodžiai ir pasisakymai negali neatsiliepti mūsų bendradarbiavimui su ta šalimi“, – tvirtino V. Nebenzia.

Lapkričio 20 dieną Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė interviu LRT radijui pareiškė, kad nesustabdžius Rusijos Ukrainoje, agresija gali išplisti Europoje, Rusiją ji pavadino teroristine valstybe.

REKLAMA
REKLAMA

„Ukraina šiandien kovoja už visos Europos taiką, už visus mus. Jeigu teroristinė valstybė, kuri vykdo atvirą agresiją prieš savo kaimynę, nebus sustabdyta, ta agresija gali išplisti Europoje ir toliau“, – sakė prezidentė.

Kitą dieną oficialus Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Aleksandras Lukaševičius pareiškė, kad D. Grybauskaitės retorika pranoksta labiausiai ekstremistinius Kijevo pareiškimus, jog jai reikėtų numaldyti „savo komjaunuolišką įkarštį“ ir „nebekompleksuoti dėl savo sovietinės praeities“.

Po Lietuvos prezidentės pareiškimo Rusija ėmė riboti transporto iš Lietuvos įvažiavimą į Rusiją.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų