REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partija "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai) į sostinės merus kelia ne partijos lyderį, nušalintąjį prezidentą Rolandą Paksą, o dabartinį Vilniaus tarybos narį Juozą Imbrasą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai liberaldemokratai pranešė penktadienio vakarą vykusioje spaudos konferencijoje.

"Aš atsisakau kandidatavimo į merus, kaip buvusiam prezidentui bus labai gerai ir tarybos nario vieta, nes neisiu ir į vicemerus. Mes galėjome eiti iki paskutinės minutės, tačiau posėdyje nebūčiau išrinktas ir mūsų žadėta programa nebūtų įgyvendinta. Todėl, kai pamatėme, jog negalime nugalėti Algirdo Brazausko ir socdemų vadovų, pasirinkome kitą kelią - siūlyti J.Imbrasą", - spaudos konferencijoje kalbėjo R.Paksas.

REKLAMA

Pasak liberaldemokratų, J.Imbraso kandidatūrą į merus jau yra pasižadėję palaikyti 5 iš 6 socialdemokratų ir 4 liberalų sąjūdžio atstovai.

"Ant stalo turime 5 parašus socdemų, jog jie palaikys J.Imbraso kandidatūrą ir šiandien turėjome susitikimą su Vilniaus liberalais, kurie patikino, jog tikrai rems J.Imbrasą. Su liberalais pasirašysime dėl eilės klausimų susitarimą, ir dirbsime kartu kai kuriais klausimais, tačiau jie nebus valdančios koalicijos nariai", - sakė liberaldemokratas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu patys Vilniaus socdemai tikina, jog dėl koalicijos su R.Paksu apsispręs šeštadienį vyksiančiame skyriaus tarybos posėdyje.

"Liberaldemokratai tikrai meluoja, sakydami, kad turi penkis mūsų parašus, jie turi gal keturi ir neturės daugiau, o ar apskritai, ar eisim į koaliciją su R.Paksu, paaiškės šeštadienį, kuomet apsispręs mūsų taryba", - BNS penktadienio vakarą sakė socdemų Vilniaus skyriaus prezidiumo narys Romas Adomavičius.

Tėvynės sąjungos (konservatorių) Vilniaus skyriaus lyderis Kęstutis Masiulis tikina, liberaldemokratai "mulkina" savo partnerius ir anksčiau ar vėliau R.Paksas bus siūlomas į merus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Jie žaidžia žaidimus, siūlydami J.Imbrasą, kai pajus valdžios skonį, dar papildys tą savo koaliciją kiek vėliau, mat dabar net patys liberalai jau juos palaiko, tai tuomet nuvers J.Imbrasą ir kels R.Paksą, labai paprasta", - BNS dėstė K.Masiulis.

Politikas nepagilėjo karčių žodžių ir liberalams, kurie kartu su konservatoriais buvo pasiryžę sukurti vadinamąją "švaros koaliciją".

"Aš jau anksčiau sakiau Petrui Auštrevičiui, kad J.Imbrasą siūlys į merus, tai jis man teigė, kad čia yra geras variantas, reikia pagalvoti, gal ir remsime. Ir Vilniaus liberalai pasitikėjimą liebraldemokratais tikrai išreiškė su partijos vadovybės leidimu, juk pas juos nėra tokios situacijos, kaip pas socdemus", - BNS tikino K.Masiulis.

REKLAMA

Tuo tarpu dar ketvirtadienį, BNS pranešus, jog liberaldemokratai į merus gali siūlyti J.Imbrasą, liberalų sąjūdžio lyderis P.Auštrevičius tikino, jog jo vadovaujama partija vis vien nerems liberaldemokratų siekio valdyti Vilnių.

Dabartinis Vilniaus tarybos narys J.Imbrasas, kuris atkakliai gynė R.Paksą, kuomet šis buvo atstatydinamas iš prezidentų, prieš kelerius metus trumpą laiką vadovavo sostinei, vėliau ėjo vicemero pareigas.

Trečiadienį vakare R.Pakso vadovaujamos partijos "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai), socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai pasirašė susitarimą dėl valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje formavimo. Susitarimu Vilniaus miesto mero kandidatūra siūloma liberaldemokratams, administracijos direktoriaus - socialdemokratams, po vieną mero pavaduotojo postą siūloma kiekvienai koalicijos frakcijai.

REKLAMA

Minėtosioms partijoms suvienijus jėgas, teoriškai jos turės 26 vietas taryboje iš 51-nos - 14 liberaldemokratų ir po šešis socialdemokratus ir lenkus. Tačiau dalis socialdemokratų gali neparemti R.Pakso kandidatūros.

Tačiau ketvirtadienį socdemų etikos sargai rekomendavo Vilniaus skyriui perbalsuoti dėl galimybės sostinę valdyti kartu liberaldemokratais.

Ar paklusti Etikos ir procedūrų komisijos rekomendacijoms, Vilniaus socdemai ketina apsispręsti šeštadienį.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų - 14 - laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai - 10, liberalcentristai - 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga - po 6, Liberalų sąjūdis - 4, Rusų sąjunga - 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kitą - "švaros koaliciją" - konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų