REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Komunikacijos specialistas Karolis Žukauskas savo „Facebook“ paskyroje paskelbė naujo Vilniaus logotipo idėją. Anot autoriaus, idėja yra „tobula, – atiduoti po raidę Vilniaus skauduliams tam, kad grįžtume prie to, ką kažkada pradėjo daryti Gediminas“.

REKLAMA
REKLAMA

 K. Žukauskas siūlo prisiminti Lietuvos istorijos metraščius: „Į Vilnių iš Vakarų Europos Gediminas kvietė amatininkus, pirklius ir vienuolius – atvykti ir įsikurti. Tad Vilnius formavosi kaip tolerancijos centras, jame kūrėsi ir darniai sugyveno įvairių tautybių žmonės – lenkai, baltarusiai, rusai, vokiečiai, žydai ir kiti, mieste klestėjo amatai ir prekyba

REKLAMA

Autorius pripažįsta, kad idėja dėl naujo Vilniaus logotipo po diskusijos visuomenininko Andriaus Tapino „Facebook“ paskyroje, kurioje buvo keliamas klausimas, ar gali Vilnius rašytis su raide „W“ ar negali. „Kažkas komentaruose pasiūlė dar vieną idėją – Vilniaus pavadinime panaudoti slavišką raidę Ю. Tobula mintis, pagalvojau – atiduoti po raidę Vilniaus skauduliams tam, kad grįžti prie to, ką kažkada pradėjo daryti Gediminas,“ – savo paskyroje rašo K. Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„5 minutės su photoshopu ir štai jums naujas beveik oficialus Vilniaus logotipas – tobulai atspindintis tai, ką nuolat pabrėžia įvairūs Vilniaus aprašymai – daugiakultūriškas ir tolerantiškas miestas. Keturios užkoduotos žinutės viename logotipe, kurias tikslinės grupės nuskaitys labai puikiai. Zuokai, Šimašiau, Adomėnai – imkit ir naudokit, dovanoju!“ – teigia K. Žukauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų