REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras šeštadienį pakvietė į renginį, skirtą Pasaulinei širdies dienai bei Pasaulinei aplinkos ir sveikatos dienai paminėti “Švaresnė aplinka, sveikesnė širdis. Mink kartu!”

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti renginyje panoro ir užsiregistravo apie 40 žmonių, tačiau renginio dieną prie jų prisijungė dar bent dešimt dalyvių.

REKLAMA

Dviratininkai rinkosi prie Šiaulių visuomenės sveikatos biuro pastato (Varpo g. 9), nuo kurio važiavo į Kairių ežero pakrantės poilsio zoną.

Kartu su dalyviais prie VSB atvyko ir du policijos ekipažai, kurie prižiūrėjo tvarką ir lydėjo dalyvius finišo link.

Apie 10 valandą dviračiai pajudėjo Kairių ežero link, o 10.40 val. jau buvo įveikę maršrutą .

Pakrantėje nuo 11.00 val. vyko nuotaikingas ir naudingas renginys, veikė “Sveikatos palapinė“, mobili laboratorija tyrė gyventojų atsineštus vandens mėginius, matavo triukšmo lygį, elektromagnetinius laukus. Po kelionės atsipūtę dalyviai ėjo mankštintis ant ežero kranto, šoko linijinius šokius, vaišinosi sausainiais ir arbata.

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė, renginio organizatorė Asta Ivoškienė sakė, kad toks renginys vyko pirmą kartą, bet jis labai reikalingas. Pasak specialistės, mažai akcentuojama, kad daug žmonių miršta dėl širdies ir kraujagyslių ligų, nes mažai juda, mankštinasi. Tokiu renginiu buvo skatinama sportuoti, pabūti su šeima, tuo pačiu paminėtas dviračių sezono uždarymas.

25 kilometrų maršrutą įveikė ne tik visas Baltijos šalis dviračiu apkeliavęs dalyvis, tačiau ir vos keletą kartų per metus ant dviratės transporto priemonės sėdantys dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų