REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ką pasirinks Seimas: didinti MMA ar stiprinti saugumą?

Žinių radijas

Seimas pradeda rudens sesiją. Seimo vadovybė teigia, kad prioritetiniai darbai aiškūs, tačiau Rusijos grėsmės akivaizdoje gali kilti nesutarimų, kam teikti pirmenybę.

REKLAMA
REKLAMA

Sesijos darbų programoje Seime savo eilės laukia per tūkstantį įstatymo projektų. Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės teigimu, pirmiausia bus imamasi su euro įvedimu susijusių klausimų, kiti prioritetai saugumas ir minimalios algos didinimas.

REKLAMA

„Prioritetas, kad rugsėjo - spalio mėnesį mes priimame visus su euro įvedimu reikalingus įstatymus. Kiti prioritetai krašto gynyba ir socialinės atskirties įstatymai. Minimali alga pensijos, pensijų grąžinimai, pensijų didinimas“,- kalbėjo L.Graužinienė.

35 litais iki 300 eurų minimalią algą žadama didinti dar šiemet, kitąmet ji gali didėti dar 100 litu. Politologas Vytautas Dumbliauskas prognozuoja, kad lengvai toks sprendimas priimtas nebus, nes viską gali koreguoti geopolitiniai iššūkiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Čia gali iškilti tam tikrų kolizijų – karinis saugumas ar socialinis saugumas, kada valstybė stengiasi užtikrinti tam tikrą pajamų minimumą. Ir manau, kad opozicija visą laiką kalbės apie karinį saugumą“,- įsitikinęs V.Dumbliauskas.

Opozicijos lyderis Andrius Kubilius jau išreiškė pastebėjimą, kad nuo kai kurių pažadų reikėtų susilaikyti, o prioritetas esą turėtų būti saugumas.

„Raginčiau valdžią nežadėti tokių pažadų, kurie neišpildys jokių lūkesčių. Aišku geopolitinį saugumą reiktų numatyti kaip prioritetą“,- komentavo A.Kubilius.

Andriaus Kubiliaus teigimu, valdantieji turėtų greičiau apsispręsti dėl atominės elektrinės statybos. Tuo metu politologas V.Dumbliauskas sako, kad situaciją švelnina tai, jog metų pabaigoje turėtų pradėti veikti suskystintų dujų terminalas. Tai Rusijos grėsmės akivaizdoje esą byloja ne tik apie energetinį, bet ir nacionalinį šalies augumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų