REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Partija "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai) į sostinės merus gali kelti ne partijos lyderį, nušalintąjį prezidentą Rolandą Paksą, o dabartinį Vilniaus tarybos narį Juozą Imbrasą.

REKLAMA
REKLAMA

BNS šaltinių duomenimis, tokia mintis buvo išreikšta ketvirtadienį. J.Imbraso kandidatūra į merus būtų alternatyvus variantas, kuris galėtų patenkinti socialdemokratus, nenorinčius mero poste matyti R.Pakso.

REKLAMA

Dabartinis Vilniaus tarybos narys J.Imbrasas, kuris atkaliai gynė R.Paksą, kuomet šis buvo atstatydinamas iš prezidentų, prieš kelerius metus trumpą laiką vadovavo sostinei, vėliau ėjo vicemero pareigas.

Be to, ketvirtadienį liberaldemokratai dėl valdžios Vilniuje buvo susitikę su Petro Auštrevičiaus vadovaujamu Liberalų sąjūdžiu.

Tačiau, pasak P.Auštrevičiaus, liberaldemokratų įtikinėjimai jungtis prie liberaldemokratų, socdemų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) kuriamos koalicijos nesuviliojo dėtis su minėtomis partijomis.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes buvome susitikę jau antrą kartą, tai buvo pokalbiai, bet mes tikrai neisime su jais, tuo labiau R.Pakso mero poste tikrai nematome", - BNS sakė P.Auštrevičius.

Trečiadienį vakare R.Pakso vadovaujamos partijos "Tvarka ir teisingumas" (liberalai demokratai), socialdemokratų ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai pasirašė susitarimą dėl valdančiosios koalicijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje formavimo. Susitarimu Vilniaus miesto mero kandidatūra siūloma liberaldemokratams, administracijos direktoriaus - socialdemokratams, po vieną mero pavaduotojo postą siūloma kiekvienai koalicijos frakcijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Minėtosioms partijoms suvienijus jėgas, teoriškai jos turės 26 vietas taryboje iš 51-nos - 14 liberaldemokratų ir po šešis socialdemokratus ir lenkus. Tačiau dalis socialdemokratų gali neparemti R.Pakso kandidatūros.

Tačiau ketvirtadienį socdemų etikos sargai rekomendavo Vilniaus skyriui perbalsuoti dėl galimybės sostinę valdyti kartu liberaldemokratais.

Ar paklusti Etikos ir procedūrų komisijos rekomendacijoms, Vilniaus socdemai ketina apsispręsti ketvirtadienio vakarą.

51-nos vietos Vilniaus miesto taryboje daugiausiai mandatų - 14 - laimėjo liberaldemokratai, konservatoriai - 10, liberalcentristai - 9, socialdemokratai ir Lenkų sąjunga - po 6, Liberalų sąjūdis - 4, Rusų sąjunga - 2.

Vieną koaliciją ėmėsi formuoti liberaldemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kitą - "švaros koaliciją" - konservatoriai ir Liberalų sąjūdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų