REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 12-ąją 83-ųjų metų pakruojietei į fiksuoto ryšio telefoną paskambinęs vyriškis pranešė nemalonią žinią. Skambinęs asmuo prisistatė Šiaulių policijos darbuotoju ir pasakė kad, neva moters anūkas, krisdamas parduotuvėje nuo laiptų, sužalojo mažametį berniuką. Kad nebūtų keliama baudžiamoji byla, sužaloto berniuko gydymui skambinantysis reikalavo 12000 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris spaudoje skaitė nevieną tokią istoriją ir įtardama, kad skambina telefoniniai sukčiai nepasimetė, bet toliau tęsė pokalbį su pašnekovu. Pakruojietė telefoniniam sukčiui pasakė, kad neturi tokios didelės pinigų sumos, o pareigūnu apsimetančiam vyriškiui paklausus kiek pinigų ji turi, pasakė, kad reikia suskaičiuoti.

REKLAMA

Sukčius ragino nepadėti telefono ragelio, kuo greičiau paimti pinigus ir juos perduoti pas ją jau atvykstančiam asmeniui. Moteris pasakė, kad ji kalbėdama telefonu negali paimti pinigų nes jie paslėpti. Pašnekovai sutarė, kad vyriškis po kelių minučių jai perskambins į mobilųjį telefoną, o per tą laiką moteris surinks namuose laikomus pinigus. Pokalbiui pasibaigus, pakruojietė nedelsiant paskambino anūkui ir taip įsitikino, kad skambinusiojo istorija yra išgalvota. Baigus pokalbį su anūku moteris iškvietė policiją. Policijai bevykstant į įvykio vietą pakruojietė į mobilaus ryšio telefoną sulaukė antrojo sukčiaus skambučio, kurio metu moteris susitarė susitikti su atvykstančiu vyriškiu netoli namų esančioje gatvėje ir ten perduoti „paruoštus“ pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli įvykio vietos Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai sustabdė taksi automobilį, taksisto klientas buvo dvidešimt vienerių šiaulietis. Kadangi taksi keleivis ne kartą teistas už vagystes, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, pasipriešinimą pareigūnams ir sukčiavimą jis ir taksi vairuotojas pristatyti į policijos komisariatą. Policijoje dvidešimt vienerių metų vyriškis keistai elgėsi, patikrinus nustatyta, kad jis vartojęs narkotinių medžiagų. Šiauliuose gyvenantis taksi vairuotojas po apklausos paleistas, o jo keleivis uždarytas į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir dėl sukčiavimo.

Policija dar kartą prašo gyventojus būti atidesnius, vien praėjusią ir šią savaitę Šiaulių apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje telefoniniai sukčiai apgavo 10 žmonių, iš 3 išviliojo banko elektroninės bankininkystės kodus ir pasisavino pinigus.

Apie sukčiavimo būdus prašome informuoti giminaičius, pažįstamus, kaimynus. Kadangi nuo sukčių dažniau nei kiti nukenčia senyvo amžiaus žmonės – garbaus amžiaus tėvus ar gimines turinčių gyventojų labai prašome pasikalbėti su senoliais ir paaiškinti jiems apie telefoninių sukčių spendžiamų pinklių pavojus ir kaip elgtis paskambinus sukčiautojui.

REKLAMA

Niekada nepasimeskite, nepulkite vykdyti skambintojo prašymų, nurodymų, reikalavimų, niekada neperduokite grynųjų pinigų nepažįstamam asmeniui, niekada nevykdykite nurodymo, prašymo nupirkti išankstinio apmokėjimo kortelių ir padiktuoti jų kodus.

Visada nedelsdami paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą ir įsitikinkite, ar tikrai jam reikalinga pagalba. Visada papasakokite apie skambutį kaimynui, draugui, kitam patikimam žmogui, kuris jums padės adekvačiai įvertinti situaciją.

Primygtinai įspėjame, sulaukus panašaus pobūdžio skambučių, nedelsdami kreipkitės į artimiausią policijos įstaigą arba skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų