REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl nesiliaujančių afrikinio kiaulių maro protrūkių kaimyninėse šalyse, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba vykdo sugriežtintą kiaulienos ir jos produktų kontrolę, kartu su muitininkais nuolat organizuoja reidus, kurių metu tikrina transporto priemones, vežančias šiuos produktus.

REKLAMA
REKLAMA

Lazdijų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Muitinės departamento mobiliąja grupe reido metu Lietuvos – Lenkijos pasienyje sustabdė transporto priemonę, vežusią kiaulienos skerdenas ir jų dalis (1,6 t) iš Lenkijos. Patikrinus nustatyta, kad mėsa buvo vežama netinkamomis sąlygomis, netvarkingai sukrauta, atskiros dalys mėtėsi ant automobilio grindų.

REKLAMA

Kadangi produkcija priklausė Vilniuje registruotai UAB „Minona“, informacija apie netvarkingai vežamus produktus buvo perduota Vilniaus valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (Vilniaus VMVT).

Vilniaus VMVT inspektoriai nedelsiant patikrino šios įmonės prekybos paviljoną Vilniaus mieste, kuriame buvo prekiaujam lenkiška kiauliena, kiaulienos subproduktais ir paukštiena. Patikrinus prekyboje rasta 158 kg mėsos ir jos produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, daliai produktų (120 kg) nebuvo pateikti įsigijimo dokumentai. Be to, įmonė nesilaikė reikalavimo – pateikti išankstinę informaciją Vilniaus VMVT apie planuojamą įvežti mėsą ir mėsos produktus iš Lenkijos, kad būtų galima patikrinti jos saugą, kokybę ir ženklinimą.

Dėl UAB „Minona“ priklausančiame paviljone nustatytų grubių teisės aktų pažeidimų, Vilniaus VMVT sprendimu, laikinai sustabdyta šios prekyvietės veikla, įmonei nurodyta saugiai utilizuoti mėsos produktus su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais ir produktus, kuriems negalėjo pateikti įsigijimo dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų