REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atliktas Vilniaus miesto savivaldybės ir „City Service“ sutarties dėl paslaugų miesto švietimo įstaigoms teikimo tyrimas nėra jokia naujiena, kertasi su tikrove ir labiau primena eilinį politikavimą. Visos aukščiausiosios Lietuvos Respublikos teisėsaugos institucijos, nagrinėjusios tarptautinio konkurso aplinkybes, konstatavo, kad sutartis pasirašyta nepažeidžiant galiojančių įstatymų ir yra vykdoma tinkamai.

REKLAMA
REKLAMA

Šio proceso tyrimus 2012 baigė LR Generalinė prokuratūra, kuri neradusi nusikaltimo sudėties, tyrimą nutraukė. Po Viešųjų pirkimų tarnybos išsakytų pastabų, kurios tapačios šiandien FNNT paskelbtosioms, vykę teismai – nuo žemiausios institucijos iki 2013 m. rugpjūčio pirmąją vykusio Aukščiausiojo teismo – konstatavo, kad sutartis teisėta, o joje taikomas ESCO modelis yra galimas.

Tarptautinį konkursą, kuriame dalyvavo Lietuvos ir užsienio kompanijos paskelbusi Vilniaus savivaldybė su jį laimėjusiu „City Service“ pasirašė sutartį. Joje taikomas ESCO modelis, kurio esmė yra ta, kad užtikrinama, jog rangovui investavus lėšas miesto švietimo sektoriuje bus garantuojama higienos normas atitinkanti temperatūra, teikiama sistemų priežiūra bei likviduojamos avarijos mažesnėmis sąnaudomis, nei iki jos pasirašymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų