REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Bendrovės „Kauno grūdai“ akcininkas ir vadovas Tautvydas Barštys įtariamas galimu turto iššvaistymu, nesąžiningumu ir piktnaudžiavimu.

„Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo turto iššvaistymo, skolininko nesąžiningumo ir piktnaudžiavimo, tačiau siekiant nepakenkti tyrimui, šiuo metu detaliau informuoti apie pareikštus įtarimus negalime“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė.

Įtarimai T.Barščiui pareikšti birželio viduryje. Su verslininku BNS trečiadienį susisiekti nepavyko.

Neoficialiomis naujienų portalo alfa.lt žiniomis, ikiteisminis tyrimas, kuriame įtarimai pareikšti T.Barščiui ir dar keliems asmenims, atliekamas tiriant Vievio paukštyno bankroto metu taikytą nesąžiningą schemą, kai „Kauno grūdai“, „Kauno grūdų“ grupės įmonės – Kaišiadorių paukštynas ir Vilniaus paukštynas - esą pasisavino 2 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos apeliacinis teismas šių metų vasarį nusprendė, kad „Kauno grūdai“ bankrutuojančiame Vievio paukštyne veikė, pažeisdami kitų kreditorių interesus.

REKLAMA

Pasak teismo, nemokus Vievio paukštynas neturėjo pakankamai lėšų atsiskaityti su kreditoriais ir ginčijamais sandoriais atsiskaitė tik su „Kauno grūdais“, kuriems paukštynas liko skolingas tik 81,7 tūkst. litų, o bendra teismo negaliojančiais pripažintų Vievio paukštyno įskaitymų suma yra 2,047 mln. litų.

Vilniaus apygardos teismas vasario pradžioje iš dalies patenkino Vokietijos įmonės „Te So Ten Elsen“ ieškinį ir iš „Kauno grūdų“ sugrąžino jai 23 proc. Vievio paukštyno akcijų. „Kauno grūdai“ toliau valdo 27 proc. paukštyno akcijų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų