REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikų dalis bendrame Lietuvos gyventojų skaičiuje mažėja, Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga teigia Statistikos departamentas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo duomenimis, nuo 2001 metų vaikų dalis sumažėjo 6 procentais. Taip pat Lietuvoje padaugėjo smurto prieš vaikus atvejų.

REKLAMA

2001 metų pradžioje vaikai sudarė 24,4 proc. visų Lietuvos gyventojų, o 2014 metų pradžioje – 18,1 procento.

Europos Sąjungos valstybėse narėse vaikai sudaro iš viso 19,8 proc. gyventojų. Didžiausia vaikų dalis yra Airijoje, kur jie sudaro 26,5 proc. gyventojų, o mažiausia – Vokietijoje, kur jų yra 16,7 proc.

Pernai gauti 1454 pranešimai apie smurtą prieš vaikus – maždaug dešimtadaliu daugiau nei 2012 metais. 49 proc. nuskriaustų vaikų patyrė fizinį smurtą, 45 proc. – psichologinį ir 6 proc. – seksualinį smurtą.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai Lietuvoje gimė 29,9 tūkst. kūdikių – tai beveik 2 proc. mažiau nei 2012 metais.

Populiariausi mergaičių vardai pernai buvo Austėja, Emilija, Gabija ir Kamilė, o berniukams dažniausiai suteikti Mato, Luko, Nojaus ir Dominyko vardai.

Lietuvoje sumažėjo socialinės rizikos šeimose gyvenančių vaikų – palyginti su 2009 metais, jų sumažėjo 14,7 proc. ir 2013 metais buvo 20,7 tūkstančio.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų