REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje garsus verslininkas, dydžėjus bei prodiuseris Mark Splinter paviešino savo atvirą laišką šalies vadovei Daliai Grybauskaitei, kuriame teigia norintis gauti Lietuvos pilietybę.

Lietuvoje garsus verslininkas, dydžėjus bei prodiuseris Mark Splinter paviešino savo atvirą laišką šalies vadovei Daliai Grybauskaitei, kuriame teigia norintis gauti Lietuvos pilietybę.

REKLAMA

„Aš esu už Lietuvą visiems geriems žmonėms, ir nemanau, kad mano kraujas įtakoja mano pilietiškumą arba lojalumą. Lietuvoje trūksta žmonių, noriu pakviesti daugiau žmonių čia atvykti dirbti, mokėti mokesčius, kurti inovacijas. Dviguba pilietybe ES piliečiams yra tiesiog logiška. Jaučiu dėkingumą Lietuvai“, - portalui balsas.lt sakė M. Splinter.

M. Splinter laiškas šalies vadovei (tekstas netaisytas):

Jūsų Ekscelencija,

aš Jums rašau Lietuvos narystės ES ir NATO dešimtmečio proga. Aš esu labai patenkintas imigrantas iš Anglijos. Prieš 10 metų aš pradėjau savo naują gyvenimą Jūsų šalyje. 2004 m., įsimylėjau Vilnių. Atskridau sužinoti kas vyksta Naujoje Europoje, ir greitai sužinojau kad labai mėgstu čia būti. Antrą dieną, pradėjau jau paklausti žmoniems kaip surasti buto. Po mano trečios kelionės į Lietuvą nusprendžiau taupyti ant aviabilietų, ir iki šiol gyvenu nuolat Vilniuje. Viskas OK.

Tik kad visur visada tas klausimas “Markai, kodėl tu Lietuvoje?”

O kodėl neįmanoma patikėti, kad aš tiesiog noriu gyventi Lietuvoje? Man visai naturalu pasirinkti gyventi kur internetas greitas, alus skanus, ofiso nuoma už protingą kainą, jauni žmonės yra kurybingi, saulė karšta bent pusė laiko. Iš tikrujų, aš niekur neemigravau, nes Anglijoje gimiau, ir aš vis dar Europoje gyvenu.

REKLAMA
REKLAMA

Nemanau, kad žmogus sprendžia viską pagal atlyginimo dydį. O stebau, kad nereklamuojate Lietuva potencialams imigrantams. Užsieniečiams yra labai sunku sužinoti kad tokio varianto kaip Lietuva egzistuoja.

REKLAMA

Aš suprantu, kad aktyvai ieškote investicijos. O kodėl netikite kad daug tukstančių ES piliėčių noretu čia fiziškai gyventi, dirbti, mokėti mokesčius, dalyvauti visuomenėje? Net kalbėti lietuviškai ES piliečiams nėra taip sunku, nes tai Europietiška kalba.

Jau Lietuva yra šalis į kurį drąsiai galime pakviesti užsieniečius, ne tik investuoti, o ir gyventi, sukurti verslus, sukurti šeimas, dirbti su mumis. Tai atneštų daugiau stiprybės mums visiems. Tik prašau deginti tą sovietinę Darbo kodeksą.

Dėja, vis dar neturiu Lietuvos Respublikos pilietybės. Idealiai, norėčiau dvigubos pilietybės, pasilikti Lietuvoje, stiprinti ryšius tarp mūsų šalių, kaip tiltas. Man labai liūdna, kad Jūsų taisyklės to neleidžia. Pasekmė negalėsiu balsuoti už Jūs, negaliu įstoti į Šaulių sąjungą, negaliu pasirinkti kas išleis mano mokesčius ant nesąmonių, ir nuolat jaučiu kad aš esu “užsienietis”... nors gyvenu tarp sienų.

Landsbergis pasakė “lietuvis yra tas, kuris tiki, kad Lietuva gali būti graži ir teisinga!” Džiugu pasakyti, kad pagal tą apibrežimą, aš jau esu lietuvis.

Mark Adam Harold, aka Mark Splinter, aka Tas Britas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų