REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėkingoji Dalia Grybauskaitė

Už nusikaltimą galima susilaukti ir padėkos?

Sėkmingai į persirinkimą dreifuojanti prezidentė Dalia Grybauskaitė, dalyvaudama keistame renginyje vadinamame rinkiminiais debatais, nurodė, kaip susilaukti jos dėkingumo.

REKLAMA
REKLAMA

Išduokit paslaptis – atsilyginsiu

Atsakydama į klausimą – kas nutekino Valstybės saugumo departamento vadovo Gedimino Grinos komandos rašinėlį apie grėsmes valstybei, kuris oficialaiai laikytas slapta pažyma, ji paaiškino: „Jeigu būčiau žinojusi, kas nutekino tai dar ir padėkočiau tam žmogui, nes jis gynė valstybės interesus“ , – sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Jau sakiau ir pakartosiu – tingaus studento lygio rašinėlis su seniai visiems žinoma tiesa, kad rusai varė, varo ir varys propagandą prieš Lietuvą ir Vakarus – menkavertis darbo imitavimas, prezidentei patikęs greičiausiai todėl, kad leidžia šnipu aprėkti bet kokį jos kritiką. Nepaisant to, tai oficialiai buvo pažyma su aukščiausiu slaptumo grifu „visiškai slaptai“. Ir ji buvo nutekinta bei paviešinta spaudoje. Prokuratūra atliko ikiteisminį tyrimą ir visuomenei “sąmoningai leido suprasti”, kad galimai medžiagą nutekino Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė. Išeina, pasak D. Grybauskaitės, kad tyrimą atlikę prokurorai ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai veikė priešingai valstybės interesams?

REKLAMA
REKLAMA

O gal tai ne paslaptys?

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas komitetas irgi aiškinosi situaciją, o VSD generalinis direktorius G. Grina paaiškino, kad aukščiausio slaptumo žymą pažymai priskyrė todėl, kad „tretieji asmenys“ – greičiausiai priešiški sutvėrimai Rusijoje, iš pažymos turinio gali išsiaiškinti VSD slaptus agentus, todėl galbūt kiltų pavojus šių agentų gyvybėms.

Prezidentės paaiškinimas gali reikšti kelis dalykus:

- agentų gyvybė prezidentei nei kiek nerūpi arba juos „apšviesti“ yra valstybės interesas;

- prezidentė nežino egzistuojančių legalių būdų išslaptinti pažymą, jei tiems interesams yra reikalinga;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- prezidentė pati supranta, kad ta pažyma yra niekinė, jokių agentų nė nebuvo, niekas nieko neatskleidė, jokių grėsmių agentams nebuvo.

Mano kuklia ir galbūt klaidinga nuomone, tai yra ne kas kita, kaip raginimas daryti nusikaltimą, jei manai, kad tai atitinka valstybės interesus, o ypač atitinka D. Grybauskaitės norus ir ambicijas – tada gali susilaukti padėkos.

Apie padėkas – tam davė, o ?…

Prezidentė apie padėkas turbūt juokavo, nes aš stačiai negaliu patikėti, kad minėta patarėja, kaip ir dar viena, būtų galėjusios gauti valstybės apdovanojimus, kaip tik už šią paslaugą? Mat, baigiantis 2013 metams prezidentė D. Ulbinaitė už asmeninį indėlį prisidedant prie Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai jau skyrė atminimo ženklą. Negi tai tik avansas?

REKLAMA

Klausimas – ar buvo (o gal dar bus) apdovanota informacijos agentūra BNS ir jos darbuotojos, apie kurių vaidmenį šioje „baisios paslapties“ nutekinimo istorijoje prezidentė tikrai gali žinoti iš atvirų šaltinių, net jei nespėja pranešti G. Grina ir jo superagentai agentai, kurie, duok Dieve, dar nėra nužudyti rusų. Jei jau atsidėkoti, tai visiems, jūsų Ekscelencija.

Taigi, apie šį prezidentės pasisakymą turiu dvi subjektyvios nuomonės versijas. Pirma labiau politinė – prezidentė toliau meluoja ir išsidirbinėja, išsukinėdama savo patarėją ir kartu siekia toliau sureikšminti paistaliukus apie jai gresiančius pavojus, nes rinkimai čia pat. Anokia čia bėda – bene pirmas kartas politikoje.

Antra versija būtų labiau medicininė – ji nesusigaudo, ką šneka, t.y. – kvanktelėjo darbo vietoje ir jokiu būdu negali būti perrinkta, nes dar kokiu dekretu įteisins plaukiojimą paplūdimiuose už plūdurų, jei tai atitiks įsivaizduotą „valstybės interesą“. O vasara juk čia pat ir poilsiautojų, kuriems gali kilti pavojus, yra daugiau nei VSD agentų, kurie dabar vargšai slepiasi nuo rusų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų