REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dauguma piliečių, kurie buvo jau anksčiau apsisprendę, už ką balsuos per prezidento rinkimus, savo nuomonės nekeičia. Daugiausia apklaustųjų - 40,9 proc. - nusiteikę balsuoti už dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai parodė bendrovės „Vilmorus" kovo 13-17 dienomis atlikta apklausa.

Vasarį atliktos apklausos duomenimis, dabartinei prezidentei balsus ketino atiduoti 43,3 proc. apklaustųjų.

REKLAMA

Skaičiuojant tik pareiškusiųjų nuomonę, tai yra tikėtinai dalyvausiančiųjų rinkimuose balsus, D.Grybauskaitės kraitis dabar būtų 50,6 procento. Todėl neatmestina, kad ji gali laimėti jau per pirmąjį rinkimų turą.

Per prezidento rinkimus už socialdemokratų kandidatą Zigmantą Balčytį planuoja balsuoti 10,3 proc. apklausos dalyvių, už Darbo partijos kandidatą Artūrą Paulauską - 9,6 proc., už Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą Bronį Ropę - 4,1 proc., už Žaliųjų partijos kandidatą Liną Balsį - 3,8 proc., už Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatą Valdemarą Tomaševskį - 3,4 proc., už Vilniaus merą Artūrą Zuoką - 2,3 proc., už signatarą Rolandą Paulauską - 1,1 proc., už prezidento našlę Kristiną Brazauskienę - 0,6 proc., už verslininką Vladą Lašą “ 0,5 proc., už nepriklausomą kandidatą Joną Lašinį - 0,3 procento.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų