REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Algirdas Igorius, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos bei Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija toliau aiškinasi „Snoro“ bankroto peripetijas.

REKLAMA
REKLAMA

Komisijoje apklaustas Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Linas Kuprusevičius.

REKLAMA

Jis patvirtino, kad „Snoro“ bankroto administratoriui Neilui Cooperiui pareikšti įtarimai, dėl galbūt neteisėtai atliktų dviejų banko operacijų. Jų bendra suma – 1,2 mln. litų.

Banko administratorius prieš dvejus metus galėjo laiduoti tuometinės Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės sūnaus Gedimino Degučio ir Dariaus Šinkūno įmonės „Novotersa“daugiau nei 600 tūkst. litų paskolos grąžinimo užskaitą iš įmonės specialios sąskaitos.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat galėjo iš atsiskaitomosios sąskaitos nurašyti beveik 1,3 mln. litų paskolai padengti įmonei, kuri per akcininkus susijusi su tuometinio Seimo nario Vidmanto Žiemelio sūnaus Gedimino Žiemelio kontroliuojama įmone.

„Snoro“ administratorius N. Cooperis prokurorų buvo iškviestas apklausai, kur jam turėjo būti pareikšti įtarimai, tačiau jis vasario 20 dieną pranešė, kad yra išvykęs iš Lietuvos.

„Keista, kad įtarimai buvo tiktai suformuoti ir jis išvyko. Tai mano klausimas buvo ar tikisi prokuroras, kad jis atvyks. Atsakymas buvo, kad tiki. [...] Jis padarė užskaitas, pavedimus, kurie, jau bankrutavus bankui, nebuvo galimi. Tai – Prokuratūros reikalas. [...] Pradžioje buvo atsisakyta pradėti tyrimą, po to panaikintas nutarimas, jau buvo vėl pradėtas tyrimas. Taip ilgai tampėsi su tais atvejais, dabar, kaip suprantu, yra du atvejai“, – kalbėjo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų