REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius ėmė dažniau šypsotis - jam atsirado viltis išsaugoti savo postą.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas rekomendavo Klaipėdos savivaldybės tarybos liberaldemokratams perbėgti į R.Taraškevičiaus koaliciją. Iki tol Klaipėdos liberaldemokratai buvo 16 narių Artūro Šulco - vadinamojoje „Permainų“ - koalicijoje.

REKLAMA

Liberaldemokratų lyderis Rolandas Paksas „Klaipėdai“ sakė, kad partija taip apsisprendė, nes R.Taraškevičiaus koalicija yra stabilesnė ir turi daugiau šansų išsilaikyti iki kadencijos pabaigos. R.Paksas neigė, kad toks liberaldemokratų sprendimas padės jam gauti sostinės liberalcentristų paramą, renkant Vilniaus merą.

„Klaipėdos“ duomenimis, liberalcentristai sostinėje ketina balsuoti už liberaldemokratų lyderio kandidatūrą, jei savo poste bus paliktas Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius liberalcentristas Valdas Klimantavičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Argi galima nevykdyti partijos prezidiumo rekomendacijų“? - nustebo Klaipėdos liberaldemokratų lyderis Valerijonas Bernotas, paklaustas, ar pereis į kitą koaliciją.

R.Paksas sakė, kad rekomendacijos pereiti į kitą koaliciją partijos nariai gali ir nevykdyti, jei tai neturės jokių pasekmių.

„O jei frakcija taryboje suskiltų, tarkim, dalis balsuotų už Šulcą, o dalis - už Taraškevičių, tuomet prezidiumo sprendimai būtų griežtesni“, - teigė jis.

Pereiti iš A.Šulco į R.Taraškevičiaus koaliciją rekomendavo ir Klaipėdos liberaldemokratų Marių bei Danės skyrių tarybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

19 politikų koaliciją naujojoje savivaldybės taryboje subūręs meras R.Taraškevičius sakė visada tikėjęs, kad liberalcentristams pavyks sudaryti valdančiąją daugumą.

„Reikia ne išankstiniais politiniais pareiškimais svaidytis, o dirbti, dirbti“, - teigė meras.

A.Šulcas pusiausvyros neprarado.

„Man palengvėjo. Aš turėjau pareigą, o ne ambiciją tapti meru. Visuomenė dar nepribrendo, kad į valdžią ateitų žmonės, kurie neturi asmeninių interesų“, - su pralaimėjimu susitaikė A.Šulcas.

Partiją „Tvarka ir teisingumas“ A.Šulcas pavadino „išdavystės partija“.

Vigantas Danilavičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų