REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Federalinės Kanclerės Angelos Merkel kvietimu rytoj, vasario 7 d., vyksta į Vokietiją.

REKLAMA
REKLAMA

Erfurte įvyks Prezidentės ir Vokietijos vyriausybės vadovės darbo susitikimas, kuriame bus aptartas dvišalis bendradarbiavimas ir energetinio saugumo klausimai, kalbama, kaip stiprinti Lietuvos ir Vokietijos verslo ryšius, skatinti investicijas. Vokietija yra viena pagrindinių mūsų šalies prekybos partnerių ir trečia didžiausia investuotoja Lietuvoje. Vokietijos investicijos 2013 m. sudarė apie 4,3 milijardo litų.

REKLAMA

Susitikime taip pat bus kalbama, kaip užtikrinti ekonomikos stabilumą ir augimą, kaip įveikti nedarbo, ypač jaunimo, problemas. Šalies vadovės teigimu, nors Lietuva ir Europa atsigauna po krizės, tačiau ne taip sparčiai, kaip to tikisi žmonės. Nedarbas vis dar yra viena pagrindinių problemų Lietuvoje ir visoje ES - praėjusiais metais nedarbo lygis tiek mūsų šalyje, tiek Europoje sudarė apie 11 procentų.

Pasak Prezidentės, Lietuva ir kitos ES šalys turi efektyviai panaudoti ES biudžete numatytą struktūrinę paramą ir priemones užimtumui didinti. Jaunimo garantijų iniciatyvai įgyvendinti Lietuva 2014-2015 m. galės panaudoti 109 milijonus eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė su Kanclere taip pat aptars Lietuvos perspektyvas nuo kitų metų įsivesti eurą. Siekiant narystės euro zonoje Lietuvai labai svarbus Vokietijos palaikymas. ES finansų ministrai sprendimą dėl mūsų šalies prisijungimo prie euro zonos turėtų priimti šių metų birželį.

Vizito metu Prezidentė aplankys lietuvišką Vasario 16-osios gimnaziją Hiutenfelde, kur susitiks su jos mokytojais, mokiniais ir lietuvių bendruomene. Susitikime bus kalbama apie galimybes svetur gauti išsilavinimą lietuvių kalba, ryšių su Lietuva stiprinimą ir kaip vietos lietuviai galėtų prisidėti skatinant mūsų šalies verslo bei kultūros bendradarbiavimą su Vokietija.

Už patriotinį mokinių ugdymą ir lietuvybės puoselėjimą 2012 m. Vasario 16-osios gimnazija apdovanota Gedimino pilies bokšto vėliava. Tai pirmoji lietuvių mokykla užsienyje, gavusi tokį aukštą Lietuvos įvertinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų