REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Referendumo dėl žemės pardavimo likimas aiškus

Z. Vaigauskas neišdrįso pasakyti „ne“

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį nesustabdė referendumo dėl žemės pardavimo draudimo užsieniečiams.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį nesustabdė referendumo dėl žemės pardavimo draudimo užsieniečiams.

REKLAMA

Už pažymą, kad referendumui siūloma formuluotė neprieštarautų Konstitucijai, balsavo 8 komisijos nariai, 4 buvo prieš bei 4 susilaikė, tarp jų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, tad siūlymas stabdyti iniciatyvą nepriimtas.

Klausimą dėl referendumo atitikties Konstitucijai įtraukė grupė VRK narių reaguodami į praėjusį penktadienį paskelbtą Konstitucinio Teismo nutarimą. Jame Teismas išaiškino, kad nepakeitus konstitucinio akto dėl Lietuvos narystės ES „negali būti daromos tokios Konstitucijos pataisos, kuriomis būtų paneigti Lietuvos narystės ES įsipareigojimai".

Iniciatyvinės grupės nariai anksčiau trečiadienį pranešė patikslinę reikiamą skaičių parašų, kad būtų paskelbtas referendumas dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams ir mažesnių reikalavimų referendumams rengti.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirminio parašų patikrinimo iki reikalaujamos 300 tūkst. ribos trūko 7,8 tūkst. parašų, tačiau vėliau apie 3 tūkst. parašų pripažinti tinkamais po tikslinimų su gyventojų registrų centru. Iniciatyvinė grupė teigia per kelis etapus patikslinusi 5,5 tūkst. parašų.

REKLAMA

Stodama į ES Lietuva įsipareigojo nedrausti žemės pardavimo užsieniečiams ir po pereinamojo laikotarpio nuo šių metų gegužės draudimas nustos galioti.

Iniciatyvinė grupė siūlo surengti privalomąjį referendumą, kuriuo Konstitucijoje įtvirtintų, kad žemė galėtų priklausyti tik Lietuvos piliečiams ir valstybei, taip pat numatyti, kad referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. parašų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų