REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Panevėžio rajone nužudytos ir bagažinėje sudegintos nepilnametės motina ketina ieškoti dėl tragedijos kaltų valdininkų. Kaimo bendruomenė ėmė rinkti lėšas teisinei kovai, pirmadienį pranešė portalas lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

"Valstybė nužudė mano vaiką.Ieškosim teisybės, įvardysim kaltuosius ir jie turės atsakyti. Eveliną buvo galima išgelbėti. Nuo nusikaltėlių neapsiginsi, bet tam yra valstybė, kuri mus saugo, tam yra institucijos, į kurias ir buvo kreiptasi, beveik valandą šauktasi pagalbos. Mes nestovėtume prie dukters kapo, jei viskas būtų buvę padaryta, kad ją išgelbėtų", - sakė Ilona Kielienė.

REKLAMA

Moteris neatskleidė, kam dėl dukters mirties turi daugiausia pretenzijų ir kokių priemonių, siekiant nustatyti tiesą ir nubausti kaltuosius, ketina imtis.

Pagelbėti nužudytosios artimiesiems ieškant teisybės pasiryžusi Dembavos bendruomenė - ji nusprendė organizuoti lėšų, skirtų merginos artimųjų laukiančiai teisinei kovai, rinkimą.

Gavę nužudytosios artimųjų leidimą ir sutarę, kad I.Kielienė atidarys žmonių aukoms skirtą sąskaitą, Dembavos bendruomenė šiomis dienomis ėmėsi darbo viešindama šią akciją. Prašydami paremti Evelinos šeimą, Dembavos bendruomenės valdybos nariai praėjusią savaitę lankėsi Panevėžio rajono savivaldybėje ir gavo rajono mero Povilo Žagunio pažadą skirti lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Kraupi žmogžudystė buvo įvykdyta rugsėjo mėnesį. Kai įtariama, du vaikinai išžagino 17-metę merginą. Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi mergina nurodė, jog yra išžaginta ir pagrobta dviejų vaikinų. Ji teigė esanti vežama automobilio bagažinėje, tačiau tačiau gelbėtojams nepavyko nustatyti skambinančiosios vietos. Teigiama, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Po valandos gelbėtojai gavo pranešimą apie miške atvira liepsna degantį automobilį. Atvykus į įvykio vietą ir užgesinus automobilį "VW Passat", jo bagažinėje rastas sudegęs kūnas. Abu įtariamieji netrukus buvo sulaikyti, jie dabar laikomi suimti.

Po šio įvykio iš BPC vadovo pareigų pasitraukė ilgametis jo vadovas Artūras Kedavičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų