REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį "necivilizuotu" pavadino Rusijos spaudimą artėjant Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, tačiau teigė, kad jis tik suvienijo Europos šalis.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentės teigimu, Lietuvai, Ukrainai, Moldovai ir Gruzijai įvesti prekybos ribojimai buvo politinės priemonės, ir šis klausimas aptartas penktadienį Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime.

REKLAMA

"21 amžiuje neįmanoma net buvo įsivaizduoti, kad tokios necivilizuotos tiek prekybos, tiek kibernetinių atakų, tiek kitos priemonės galėjo būti naudojamos, iki energetinio spaudimo", - po susitikimo Briuselyje žurnalistams sakė prezidentė.

"Tai, kad Rusija panaudojo panašias priemones prieš daugelį valstybių, suvienijo Europą ir atvėrė akis daugeliui valstybių", - teigė D.Grybauskaitė.

Lapkritį Vilniuje vyks ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas, kuriame bus siekiama įtvirtinti glaudesnius ES santykius su posovietinėmis šalimis. Tam nepritaria Rusija, kuri siekia plėsti jos vadovaujamą Muitų sąjungą.

REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitė penktadienį sakė, kad šis susitikimas "bus istorinė" galimybė, ir "visiškai arti" yra galimybė jame pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Ukraina, ypač jei vietos parlamentas priims reikiamus įstatymus dėl kalinamos ekspremjerės Julijos Tymošenko išleidimo iš kalėjimo.

Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų