REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Lenkijos grįžtantis girtas Lazdijų rajono gyventojas bandė automobiliu pasprukti nuo jį stabdančių pasieniečių. Bėglys buvo užspeistas, kai po neilgų gaudynių įvažiavo į pirmą pasitaikiusią sodybą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai pasienio su Lenkija ruože vykdė nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę. Jie pasirinktiniam patikrinimui stabdė automobilį „Volvo S 80“. Mašina lietuviškais numeriais buvo ką tik įvažiavusi iš Lenkijos ir judėjo Lazdijų rajono teritorija, keliu Seinai – Lazdijai.

REKLAMA

Jos vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam VSAT pareigūno reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį nulėkė Lazdijų link. Kalvarijos užkardos pasieniečiai šoko į savo tarnybinį „BMW X5“, įjungė šviesos bei garso signalus ir nusivijo bėglį. Šis važiavo gerokai didesniu nei leistinas greičiu ir pavojingai manevravo per kelias eismo juostas. Gaudynės tęsėsi porą kilometrų iki Juozapavo kaimo. Čia „Volvo S 80“ vairuotojas įsuko į pirmą pasitaikiusią sodybą. Įtariama, kad jis norėjo joje pasislėpti, tačiau nė nespėjo išlipti iš savo mašinos. Prišokę pasieniečiai vyrą ištraukė iš „Volvo S 80“ ir iškart pamatė, kad jis smarkokai apsvaigęs nuo alkoholio. 45-erių Lazdijų rajono gyventojo kalba buvo nerišli, o judesiai – nekoordinuoti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasieniečiai iškvietė Lazdijų rajono policininkus, kurie vairuotojui nustatė 2,24 prom. girtumą. Kalvarijos užkardos pasieniečiai už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę Lazdijų rajono gyventojui pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą jis gaus baudą nuo 3 iki 4 tūkst. litų.

Už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio vyrą baus policininkai, kuriems pasieniečiai perdavė sulaikytąjį ir jo vairuotą „Volvo S 80“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų