REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaulių krašto“ redakcijai paskambinusi moteris kvietė atvažiuoti į Baisogalos ( Radviliškio raj.) pirminės sveikatos priežiūros centrą ir pasižiūrėti, kaip ligonius gydo neblaivus gydytojas.

Išsiaiškinti, ar gydytojas išties neblaivus, nepavyko, nes jis dingo lyg į vandenį per šoninį išėjimą.

„Gėriau, bet vakar“

Baisogalos gyventoja redakcijai paskambino apie 11 valandą. Pasak jos, Baisogalos poliklinikoje dirbantis gydytojas elgiasi neadekvačiai: jo judesiai sulėtinti, iš burnos esą sklinda alkoholio kvapas. Ir tai neva yra ne pirmas kartas, kai neseniai dirbantis medikas darbe pasirodo neblaivus.

Žurnalistams nuvykus į polikliniką apie 12 valandą, koridoriuje prie gydytojo kabineto lūkuriavo būrelis žmonių. Jie paaiškino, kad gydytojas kuris laikas nieko nepriima.

REKLAMA
REKLAMA

Į kabinetą niekas nebuvo pakviestas iki 12.30 valandų, nors nuo 12 valandos čia turėjo dirbti komisija, ruošianti dokumentaciją neįgalumui nustatyti. Komisijai pirmininkauja šis gydytojas, jos nariais yra ir dar viena gydytoja bei slaugytoja, tačiau jos kabinete nebuvo.

REKLAMA

Redakcijos pakviesta, į polikliniką atvyko Baisogalos PSPC direktorė Aušra Juškienė. Kiek vėliau – ir du Radviliškio policijos komisariato pareigūnai.

Iki pareigūnams atvykstant, į kabinetą kartu su žurnaliste užėjusi A. Juškienė informavo gydytoją apie gautą signalą ir pasiteiravo jo, ar šis yra išgėręs.

„Gėriau, bet vakar“, – pripažino kramtomąją gumą kramtydamas, be chalato už darbo stalo sėdintis gydytojas. Kabinete jautėsi sunkiai nusakomas mišrus kvapas.

Pasak kabinete buvusios slaugytojos, ligoniams galėjo pasirodyti, kad gydytojas neblaivus, nes jis sunkokai vaikšto dėl lūžusio kojos piršto.

REKLAMA
REKLAMA

Slaugytojos teigimu, įstaigoje vyksta vidinė gydytojų konkurencija, todėl įvairaus pobūdžio skundų čia netrūksta.

Direktorė medikui priminė, jog vieną kartą jis jau buvo darbe neblaivus – šių metų liepos mėnesį, kai jis tik buvo pradėjęs dirbti.

Vėliau A. Juškienė redakcijai pasakys: tąsyk su gydytoju, kuris į darbą yra priimtas terminuotai, bandomajam laikotarpiui, buvo pasikalbėta, jis pažadėjo, jog tai nepasikartos.

Anot direktorės, nuobaudos tąkart nebuvo taikyta – gydytojui tik nebeleista tą dieną dirbti.

Gydytojas paspruko

Į polikliniką atvykę policijos pareigūnai pasiteiravo įstaigos vadovės, ar ši sutinkanti, kad jos pavaldiniui būtų alkotesteriu patikrintas blaivumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Juškienė svyravo: ji su tokiu atveju susidurianti pirmą kartą, todėl nežinanti, kaip pasielgti.

Dvejojusi, direktorė pasisiūlė dar kartą nueiti į kabinetą ir neblaivumu įtariamo gydytojo pasiteirauti, ar šis sutiktų papūsti į alkotesterį.

Ilgokai prabuvusi pas pavaldinį, A. Juškienė išėjo į lauką pakviesti pareigūnų: esą lai jie užeina ir patys vizualiai patikrina, ar pavaldinio blaivumas kelia įtarimų. Anot direktorės, gydytojas apie tai įspėtas ir yra kabinete.

Tačiau pareigūnams atėjus iki kabineto, išaiškėjo, kad jame sėdi tik slaugytoja. Anot jos, daktaras, jai nieko nesakęs, atsistojo ir išėjo.

Apie gydytoją paklausti koridoriuje buvę ligoniai, mostelėjo šoninio išėjimo link. Pasak jų, daktaras pro jį išėjo vilkėdamas striukę.

REKLAMA

Dėl pavaldinio elgesio nustebusi Baisogalos PSPC direktorė A. Juškienė vėl dvejojo: ko gero, šis pabėgimas įrodo, jog medikas alkoholio vartojo ir todėl vengė patikrinimo.

Už tai, kad gydytojas pasišalino iš darbo vietos niekam nepranešęs ir palikęs ligonius nežinioje, direktorė sakė skirsianti jam nuobaudą.

Ketvirtadienį „Šiaulių kraštą“ A. Juškienė informavo: ji iki penktadienio lauksianti gydytojo pasiaiškinimo, tačiau kaip beskambėtų pasiaiškinimas, ji pavaldiniui skirs papeikimą.

Direktorės teigimu, trečiadienį gydytojas poliklinikoje nebepasirodė.

Laima AGANAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų