REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skambučiai dėl smurto artimoje aplinkoje ir triukšmingų kaimynų užima Bendrojo pagalbos centro linijas.

Per parą Pagalbos centras gauna šimtus skambučių dėl smurto artimoje aplinkoje, triukšmaujančių kaimynų ir kitų buitinių nesklandumų.

„Dėl smurto artimoje aplinkoje suprantama, žmonos skambina, kai jas muša vyrai. Tačiau sulaukiame ir nereikšmingų skambučių kai vyras neįleidžia namo arba neduoda raktų. Atvykus pareigūnams paaiškėja, kad konfliktas nereikšmingas, o durys atidarytos. Be to, dažnai į policiją skambina irgi išgėrusios moterys“, - pasakojo portalui Balsas.lt policijos patruliai, kuriems dažnai tenka vykti malšinti konfliktus tarp kaimynų ir artimoje aplinkoje.

Pareigūnai prisiminė atvejį, kai viena su vyru išsiskirti nusprendusi vilnietė pareigūnus kviesdavo dėl kiekvienos smulkmenos, nes kuo daugiau policija gauna tokių pranešimų, tuo didesnė galimybė išsiskirti per teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat dažnai, kai policija atvyksta, žmonos atsisako rašyti pareiškimus, ima ginti savo sutuoktinius. „O laikas jau išeikvotas ir pareigūnai negalėjo nuvykti ten, kur labiausiai reikia, kur žalojami žmonės“, - tikina pareigūnai.

REKLAMA

Anot jų, neseniai Pagalbos centrą skambučiais užvertė vienas sostinės Pašilaičių mikrorajono gyventojas, kuris skambino kelis kartus tikindamas, kad kaimynai triukšmauja ir neduoda jam miegoti.

Tačiau pareigūnams atvykus paaiškėjo, kad kaimynų iš viso nėra namie: „Pareigūnai ten vyko kelis kartus ir išvydo tik tamsius langus“.

Vėliau tas pats vyrškis užpuolė statybos įrankius į dar nebaigtą įrengti butą atnešusį šeimininką. Pastarajam išėjus iš lifto kaimynas smogė į veidą.

„Užuot pasikalbėjęs su kaimynu ir paprašęs, kad netriukšmautų, vyriškis griebėsi smurto“, - stebėjosi pareigūnai.

Bendrojo pagalbos centro ir policijos darbuotojai tikina, kad žmonės dabar tapo abejingais ir visas buities problemas, kurias gali išspręsti patys, suverčia jiems: „Tai yra piktnaudžiavimas. Jeigu tokie skambučiai būtų mokami, manome, kad jų sumažėtų perpus“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų