REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Kavaliauskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Vyriausybės strateginis komitetas sutarė, kad gydymo įstaigos sulauks papildomo finansavimo iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo. Kartu sutarta dėl gydymo įstaigų pertvarkos šalyje steigiant penkis klasterius. Siūloma didesnė kontrolė gydytojams, o pacientai turėtų tikėtis greičiau judančių eilių pas specialistus.

REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis žada, kad jau po kelių mėnesių skolose skendinčias gydymo įstaigas turėtų pasiekti papildomi pinigai, tačiau kol kas neatskleidžia, kokia suma, nors anksčiau užsiminė, kad reikėtų 120–140 mln. litų.

REKLAMA

„Teks diskutuoti gruodį dėl papildomo finansavimo iš rezervo fondo, o dabar nepranešime, kiek, – sako V. Andriukaitis. – Manom, kad yra trys versijos, kaip balą kilstelėti, – gal 90, gal 91, gal 92. Viskas priklausys nuo bendrų finansinių rodiklių“.

Ministras užsiminė, kad vyriausybės strateginiame komitete palaikymo sulaukė visų Lietuvos gydymo įstaigų pertvarka. Ketinama šalyje įkurti penkis klasterius, kuriuose vieno regiono gydymo įstaigos dirbtų kaip susivienijimas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo spalio bandomasis onkologinis klasteris pradės veikti Kauno regione, kiti – nuo sausio.

Pokyčių sulauks ir gydytojai - žadama labiau kontroliuoti, kur ir kiek jie dirba, jiems teks deklaruoti privačius ir viešuosius interesus, tikriausiai teks ir pasitempti, nes žadama nustatyti maksimalų laiką, per kurį pacientą su siuntimu, sergant tam tikra liga, bus privalu priimti. Viliamasi, kad tai leis sutrumpinti eiles.

Žadama suskaičiuoti, kiek bei kokių lovų reikia atskiruose regionuose, pavyzdžiui, gal vienuose bus didesnis poreikis vyresnio amžiaus pacientams, o miestuose – vaikams skirtų lovų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų