REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Laisvosios bangos“ tiesioginėje laidoje „Iš esmės“ dalyvavęs Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius teigė, kad pakeliui į studiją buvo sekamas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, tai buvęs ne pavienis „nuotykis“, o jo pastarųjų dviejų metų gyvenimo kasdienybė – labai „neprofesionalus ir neatsakingas“ jo sekimas.

REKLAMA

„Aš identifikavau tą asmenį. Jisai, supratęs, kad aš jį pastebėjau, nubėgo jūsų kiemais“, – pasakė V.Gailius tiesioginiame eteryje.

„Tą kompetenciją lavinau dvidešimt metų, – kalbėjo Seimo narys apie savo gebėjimą pastebėti išorinį sekimą, – ir pats tą darbą dirbau, tiktai daug profesionaliau. Aš dirbau kriminalinėje policijoje, organizuoto nusikalstamumo tyrimo padaliniuose... Viena iš funkcijų ir yra – operatyvinė veikla, nustatant organizuoto nusikalstamumo apraiškas ir užkardant apraiškas Lietuvoje. Taigi aš turiu patirtį“.

REKLAMA
REKLAMA

V.Gailius „Laisvajai bangai“ sakė, kad parodomasis sekimas, – kada asmeniui leidžiama suprasti, kad jis sekamas, – gali būti atliekamas ir verslo struktūrų užsakymu: „Šiandien man yra žinoma apie tai, kad Vilniuje, Klaipėdoje yra pareigūnų, kurie laisvalaikiu už pinigus, už piniginius vienetus nemažus tą funkciją teikia, tą paslaugą teikia įvairiems atstovams“.

V.Gailius teigė, kad Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Gediminas Grina, supažindindamas su V. Galiaus patikrinimo poligrafu medžiaga kelis aukštus pareigūnus, pažeidė Tyrimo poligrafu ir Valstybinių paslapčių įstatymus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų