REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija turėjo galimybę septyniolikmetės nukankinimu įtariamą J. Jokubaitį sulaikyti prieš nusikaltimą

Vyriškis buvo įsivėlęs į muštynes, bet pareigūnai nespėjo atvykti

Galbūt septyniolikmetės dembaviškės gyvybė būtų išgelbėta, jei brutalaus nusikaltimo išvakarėse alaus bare kumščiais besišvaisčiusį 33-ejų Julių Jokubaitį policija būtų spėjusi pričiupti.

Prieš žudynes pasilinksmino

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Rimanto Bobino teigimu, penktadienį 23.42 val. policija sulaukė pranešimo iš Algirdo g. esančio alaus baro iškalbingu pavadinimu „Duobė“ pabėgusio vyriškio, kad sukonfliktavo su nepažįstamaisiais.

Po keturių minučių į aludę atvykus policijos pareigūnams muštynių dalyviai jau buvo spėję išsibėgioti. Tą naktį dirbusi barmenė rašyti pareiškimą policijai atsisakė.

Anot R. Bobino, skambinusysis neprisistatė. Šiuo metu atliekamas tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

„Sekundės“ žiniomis, tą vakarą „Duobėje“ konfliktas kilo tarp aludės klientų ir J. Jokubaičio kompanijos, kurioje būta poros vyrų ir kelių moterų. Anot įvykio liudininkų, naktis į šeštadienį alaus bare būta nerami, o J. Jokubaičiui prireikė sprukti nuo būrio įpykusių vyrų. Kodėl krepšininkų pergalę bare laistę vyrai susipyko, neaišku.

REKLAMA
REKLAMA

Vietiniai pasakoja, kad „Duobėje“ J. Jokubaitis nebuvo retas svečias. Tačiau esą agresyvumu jis neišskyrė. Alaus baras tėra už kelių dešimčių metrų nuo Aukštaičių g. esančio bendrabučio, kurio vos 14 kvadratinių metrų kambarėlyje gyvena J. Jokubaičio brolis Artūras su motina. Manoma, kad pas juos ir užsuko iš baro pasprukusi kompanija. Gali būti, kad joje buvo ir Deividas Antanaitis.

REKLAMA

Matyt, paryčiais brolio automobiliu J. Jokubaitis ir D. Antanaitis išvažiavo į miestą neva kebabų, o grįždami priešais bendrabutį Aukštaičių g. esančioje autobusų stotelėje pastebėjo stoviniuojančią septyniolikmetę. Rytas išaušo klaikus – merginos palaikai rasti sudeginti automobilio bagažinėje miške netoli Keravos kaimo, o J. Jokubaičiui ir D. Antanaičiui pareikšti įtarimai dėl išprievartavimo, nužudymo bei bandymo nuslėpti šiuos nusikaltimus. Abu įtariamieji suimti trims mėnesiams.

Per apklausą įtariamieji pripažino tą naktį gėrę ne tik brendį, neneigė rūkę žolę, vartoję amfetaminą.

REKLAMA
REKLAMA

Brolis aršesnis

„Negaliu patikėti, kad mano sūnus žudė. Jis gyvenime nėra narkotikų vartojęs“, – kartoja septyniolikmetės nužudymu įtariamo Juliaus Jokubaičio motina.

Kitas jos sūnus, sudeginto automobilio savininkas Artūras, išleistas į laisvę ir įpareigotas neišvykti bei periodiškai registruotis policijoje.

Nuo šeštadienio be raminamųjų vaistų neišsiverčianti motina vengia kalbėti. Vienuose Panevėžio globos namuose dirbančiai moteriai šiomis dienomis sunku pakelti akis.

Jaunesnysis jos sūnus Artūras, pirmadienį vos tik išleistas iš areštinės, irgi pasistengė dingti kaimynams iš akių. Jie svarsto, kad veikiausiai vaikinas išvažiavo pas draugę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo brolis J. Jokubaitis jau kurį laiką į bendrabutį tik užsukdavo – su šeima gyveno kitoje gatvėje.

Rugsėjo pradžioje jam iškelta byla už smurtą šeimoje – vyras pakėlė ranką prieš savo mažamečio sūnaus motiną.

Tačiau artimiausi kaimynai Julių prisimena gerokai ramesnį už brolį. „Artūras aršesnis, nervingesnis, kažko piktas ant pasaulio“, – kalbėjo prieš trejetą metų į bendrabutį atsikraustęs vyras.

Vakarėliais nevargino

Vietiniai gyventojai netruko sužinoti, kad jų kaimynės sūnūs tapo įtariamaisiais sukrečiančio nusikaltimo. Tame pačiame bendrabučio koridoriuje gyvenantis vyras sako, jog žinia išmušė iš vėžių.

„Šeštadienį apie 10 val. išėjau iš bendro naudojimo dušo, žiūriu, kriminalistų jau pilnas koridorius. Drebulys prasidėjo, pats širdininkas esu. Dar ir dabar, kai pagalvoju, ką jie galėjo padaryti, oda šiurpsta“, –„Sekundei“ pasakojo vyriškis.

REKLAMA

Bendrabučio gyventojai tikina, jog Jokubaičiai nėra problemų keliantys kaimynai. Trankūs vakarėliai ir išgertuvės jų bute nebūdavo dažni.

„Penktadienį per krepšinį kiek patriukšmavo, girdėjosi, kad keikiasi, bet kad visi tą vakarą prie televizorių keikėsi“, – nesistebėjo kaimynas.

Po kraupaus nusikaltimo bendrabučio gyventojos neslepia ir pačios įsibauginusios.

„Baisu vaikus išleisti net į kiemą“, – prasitarė viena moteris.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų