REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia davęs nurodymą Bendrojo pagalbos centro (BPC) projekto įgyvendinimą užbaigti iki šių metų pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jis sakė antradienį komentuodamas kritiką BPC vadovybei po to, kai savaitgalį Panevėžio rajone buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, bandžiusi išsikviesti pagalbą numeriu 112. Atsakingoms tarnybos nepavyko nustatyti merginos buvimo vietos.

REKLAMA

"Yra duotas labai griežtas ir mano nurodymas, kad per šiuos metus, iki gruodžio 31 dienos, turi baigtas įgyvendinti vadinamasis BPC projektas. Ir turi padengti, paprastai pasakius, visą mūsų valstybę. Dabar belieka išsiaiškinti su operatoriais, kokia vis dėlto aparatūra ten turi stovėti, nes operatoriams už atliekamas paslaugas mokami mokesčių mokėtojų pinigai. Reiškia, kad kokybė irgi turi būti užtikrinta ir laiku pateikta išsami informacija", - LRT radijui sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad po dviejų savaičių bus pilnas aiškumas, kas padarė klaidas, kokia turėjo būti aparatūra, kiek buvo skirta pinigų aparatūros įsigijimui ir jos išlaikymui. Tikiuosi, kad tokie dalykai nebesikartos, nes aš manau, kad tai yra atsakomybės klausimas tiek BPC, tiek operatorių, tiek VRM, tiek ir pačios Vyriausybės, bet šiandien aš tikrai nenorėčiau kaltinti BPC, nes tyrimas parodys", - dėstė Vyriausybės vadovas.

"Vidaus reikalų ministras irgi, manau, suprato, kad tokie klausimai turi būti sprendžiami ryžtingai, greitai ir reikalaujant atsakomybės iš tų darbuotojų, kurie dirba toje srityje", - kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, "kai kurie operatoriai tikriausiai neįvertino, kad bus reikalinga tokia išsami informacija, kuri bus reikalinga netgi gelbėjant tam tikrus žmones iš nusikaltėlių spąstų".

Daug klausimų apie ryšio problemas kilo, kai savaitgalį buvo nužudyta nepilnametė, kuri nesulaukė pagalbos, nors ir prisiskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu. Specialistams nepavyko nustatyti jos buvimo vietos, nes, manoma, jog ji skambino iš telefono, kuriame nebuvo SIM kortelės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų