REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baudžiamojoje byloje teisiamas vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius liko nušalintas nuo pareigų, kol bus išnagrinėta jo byla.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ketvirtadienį paskelbė Vilniaus apygardos teismo teisėja Virginija Švedienė.

Kaip tik ketvirtadienį turėjo baigtis anksčiau skirto nušalinimo terminas.

Prokuroras prašė teismo pratęsti jau beveik metus trunkantį nušalinimą, nes, anot jo, grįžęs į vicemero pareigas, socialdemokratas galėtų daryti poveikį liudytojams, naujus nusikaltimus.

REKLAMA

Tuo metu R.Adomavičius ir jo gynėjas Romualdas Mikliušas prašė nušalinimo nebepratęsti, nes tam nesą pagrindo.

"Rankos niežti, dirbti reikia", - teigė socialdemokratas, paklaustas, kodėl nori grįžti į pareigas.

Anot jo, nušalinimo pratęsimo motyvai - nelogiški.

"Su dviem liudytojais, su kuriais man uždrausta bendrauti ir su kuriais negaliu bendrauti, eidamas pareigas lygiai taip pat negalėčiau su jais bendrauti. Visi kiti liudytojai man nėra pažįstami ir žinomi. Ir jiems lygiai taip pat galėčiau daryti poveikį ir neidamas pareigų. Tai visiškas nonsensas. Mano manymu, tai dar vienas įrodymas, kad byla yra politinė", - aiškino R.Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, jis sakė, kad nedirba nei jis, nei gyvenimo draugė, šeima augina dvejų metų dukrą.

"Iš santaupų gyvename, iš ko gi gyvensi. Kita vertus, mes neišlaidaujame (...) Sakėme - su žmona nusipirksime smuikelius ir eisime prie Aušros Vartų", - žurnalistams kalbėjo sostinės politikas, paklaustas, ką darys, jeigu nušalinimas nuo pareigų bus pratęstas.

Teisėja V.Švedienė ketvirtadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Vilniaus miesto politikas kaltinamas prekyba poveikiu.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Linas Kuprusevičius, skaitydamas kaltinamąjį aktą, teigė, kad nuo pareigų nušalintas sostinės 60-metis vicemeras, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios bendrovės "Vilniaus vandenys" stebėtojų tarybos nariu, žadėjo pasinaudoti savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimis, reikalavo ir priėmė didelės vertės kyšį - 40 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, R.Adomavičius nuo 2012 metų birželio iki rugsėjo mėnesių provokavo bendrovės "Utenos melioracija" interesams netiesiogiai atstovaujantį buvusį "Vilniaus vandenų" vadovą Darių Norkų jam duoti 40 tūkst. litų kyšį. D.Norkus pinigus R.Adomavičiaus prašymu paliko jo automobilyje "Mercedes Benz". Už tai jis esą žadėjo paveikti bendrovės "Vilniaus vandenys" generalinį direktorių, kad bendrovė "Utenos melioracija" būtų pripažinta nugalėtoja beveik 9 mln. litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime.

REKLAMA

Be to, anot prokuroro, jis provokavo duoti 5 proc. kyšį nuo viso projekto vertės.

R.Adomavičius ketvirtadienį teigė esąs nekaltas dėl kyšio reikalavimo ir paėmimo. Jis tvirtino teisme duosiąs parodymus, kai bus apklausti visi bylos liudytojai ir ištirti pateikti jo kaltės įrodymai.

"Visa tai yra sukurta, nenorėčiau daugiau komentuoti, (...) posėdžių metu viskas bus labai preciziškai išsakyta, ištirta, todėl prašau atleisti, šiandien tikrai nenorėčiau nieko komentuoti", - ketvirtadienį teisme žurnalistams sakė politikas.

Anksčiau jis yra minėjęs, kad jo automobilyje rasti pinigai buvo skirti Seimo rinkimų kampanijai. Į parlamentą R.Adomavičius nebuvo išrinktas.

D.Norkus yra nuteistas kitoje baudžiamojoje byloje dėl korupcijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų