REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lidija Jankauskienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Šiaulių miškų urėdija atveria vartus visiems, mylintiems gamtą. Tokia atvirų vartų savaitė urėdijoje vyksta jau septintą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji į urėdijos medelyną atvažiavo netolimo Bazilionų miestelio mokyklos mokiniai. Pasižvalgę miške jie kibo į darbą.

REKLAMA

„Radome daug šiukšlių,visokių butelių ir laiką praleidom labai naudingai“, – džiaugėsi LRT televizijos žurnalistės kalbintas vaikinas.

Mokytojų teigimu, darbas miške vaikams naudingas, nes pirmiausiai ugdo atsakingą požiūrį į gamtą.

„Rinkdami šakas jie randa ne tik šakų, bet ir šiukšlių, butelių – visko. Gal patys tada jų nemėtys, kai surinks“, – svarstė Šiaulių r. Bazilionų vidurinės mokyklos mokytoja Daina Augaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Per atvirų vartų savaitę Vainagių medelyno darbuotojai planuoja ne vieną pažintinę ekskursiją. Lankytojai gali susipažinti, kaip užauga medis – nuo sėklos iki dangų remiančio galiūno.

„Per ekskursija parodome, kokios yra sėklos, kaip jos atrodo. Papasakojame, kaip jos renkamos, supažindiname su įvairia technika, augalais“, – pasakojo Šiaulių miškų urėdijos atstovė Loreta Mejerienė.

Atvirų vartų savaites Šiaulių miškų urėdija rengia nuo 2007-ųjų. Kasmet ekskursijose ir pažintinėse kelionėse apsilanko per pusę tūkstančio žmonių – moksleivių, įmonių kolektyvų narių ir pavienių gamtos mėgėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų