REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai benzino kainos piniginės nedžiugina, vis dažniau pamąstome, kaip be didesnių išlaidų nuvykti iš taško A, į tašką B. Čia pateikiame 4 paprastus keliavimo būdus, kurie padės ne tik pasiekti norimą vietąmieste, bet ir nepaplonis Jūsų piniginės.

REKLAMA
REKLAMA

Keliaukite ne vienas

Kas rytą keliaudamas į darbą mašina važiuojate vienas? Taip ne tik prisidedate prie aplinkos užterštumo, bet ir netaupote. Pavežkite kaimyną ar bendradarbį, o kuro išlaidas dalinkitės per pusę. Praėjus savaitei pajusite, jog keliauti kartu smagiau ne tik Jums, bet ir Jūsų piniginei. Nežinantiems nuo ko pradėti – „CarpoolZone“ gali būti puiki vieta, padėsianti Jums ne tik sutaupyti, bet ir saugoti mus supančią aplinką.

REKLAMA

Važinėkite dviračiu

Dviratis prisidės ne tik prie Jūsų taupymo programos, bet ir prie sveikos gyvensenos. Tai puiki transporto priemonė norintiems greit bei be didesnių rūpesčių pasiekti reikiamą objektą. Važinėdami dviračiu ne tik lengvai rasite „parkavimosi“ vietą, tačiau mieste susidarę kamščiai Jums bus nebebaisūs.

Naudokitės viešuoju transportu

30 dienų bilietas, leidžiantis naudotis viešuoju transportu Vilniuje, Jums kainuos tik 100 litų, o važinėti galėsite kiek tik panorėję. Po viešojo transporto reformos miesto gyventojai gali džiaugtis ne tik patogesniu susisiekimu, tačiau ir sutrumpėjusiu kelionės laiku.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikščiokite pėsčiomis

Geriems orams džiuginant Lietuvą, kelionė pėsčiomis – tikrai ne pats prasčiausias pasirinkimas. Rytinė kelionė į darbą padės būti žvaliems visą dieną, o ėjimas namo išblaškys susikaupusius rūpesčius. Jei kompanijai palaikyti pasikviesite bendradarbį ar kaimyną – gera nuotaika tikrai garantuota.

Yra daugybė būdų, padedančių pasiekti norimą tašką be didesnių finansinų pajamų. Reikia tik plačiau pamąstyti ir pamatysime, jog pasirinkimas išties gausus. Europos šalyse keliavimas dalijantis automobiliu (carpooling) tapo įprastas kiekvienam gyventojui. Tai padeda ne tik taupyti, bet ir mažinti užterštumą bei atsakingiau žiūrėti į mus supančią aplinką. Mintimis dalijosi „CarpoolZone“ Lietuvoje įkūrėjas Binh-Son.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų