REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje šiadien vykta vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo renginių jaunimo politikos srityje – ES Jaunimo konferencija ir generalinių direktorių jaunimo klausimams susitikimas.

Konferencijos metu jauni asmenys su jaunimo politikos formuotojais diskutuos, kaip pagerinti jaunimo (ypač niekur nesimokančio ir nedirbančio, nedalyvaujančio mokymuose) socialinę integraciją tiek į darbo rinką, tiek į švietimo sistemą, tiek į visuomeninį gyvenimą.

Ruošiantis šiai konferencijai visoje ES buvo apklausta virš 20 000 jaunų žmonių (Lietuvoje daugiau kaip 3500), kurie siūlė savo sprendimus, kaip gerinti jaunimo padėtį.

Konferencijoje dalyvavusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė teigė: „Šioje konferencijoje pagrindinis dėmesys bus skirtas būtent nesimokančio ir nedirbančio jaunimo problemoms gvildenti. Lietuvoje nesimokančio ir nedirbančio jaunimo rodiklis sudaro kiek daugiau nei penkiolika procentų, daugiausia nedirbančio jaunimo yra Bulgarijoje, ten šis rodiklis yra didesnis nei dvidešimt procentų.“

REKLAMA
REKLAMA

Ministrės teigimu, labai svarbu pasirūpinti niekur nesimokančio ir nedirbančio jaunimo įtrauktimi į darbo rinką, švietimo sistemą, visuomeninį gyvenimą.

REKLAMA

„Nuo 2003 metų nesimokančio ir nedirbančio jaunimo skaičius mažėjo, bet 2008-aisias jis vėl pradėjo kilti. Nors, darbo biržos duomenimis, jaunimo nedarbas mažėja, Europos lygiu jaunimo nedarbo lygmeniu minėta problema yra auganti ir didinanti socialinės atskirties riziką ir pan.“, – teigė ministrė ir pabrėžė, kad jauni žmonės turi turėti realias galimybes. A. Pabedinskienė akcentavo, kad bus parengta nemažai dokumentų, kurie turės praktinės naudos sprendžiant jaunimo nedarbo problemas.

Europos komisarė, atsakinga už švietimą, kultūrą, daugiakalbystę ir jaunimą, Androulla Vassiliou akcentavo, kad visoje ES esama apie keturiolika milijonų jaunų žmonių, kurie dėl vienos ar kitos priežasties yra švietimo sistemos ar darbo rinkos užribyje. „Tai didelis skaičius ir mes negalime į tai ramiai žiūrėti, turime visi kartu ieškoti sprendimo, nes tai milžiniškas skaičius, juk kalbame apie skurdą, socialinę atskirtį ir integracijos problemas“, – teigė ir pridūrė, kad ši problema paliečia daugybę gyvenimo sričių, įskaitant ir psichinę sveikatą.

A. Vassiliou taip pat akcentavo, kad ES instuticijos skiria paramą šalims, kuriose jaunimo nedarbo lygis yra itin aukštas. Taip pat pabrėžė, kad būtina įkurti tam tikrą efektyvią socialinę sistemą, kuri padėtų ne tik integruoti jaunus žmones į darbo rinką, bet ir pagelbėtų jiems, pavyzdžiui, netekus darbo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų