REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Janina VANSAUSKIENĖ

Šeštadienio pavakarę ant kojų buvo sukeltos Šiaulių ir Pakruojo operatyvinės tarnybos: Pakruojo rajone, Lygumuose, į vaikų darželio kaminą įkrito vyras. Keturi ugniagesių gelbėtojų, greitosios medicinos pagalbos ir policijos ekipažai gelbėjo ne pirmą kartą ant kamino lipusį vyrą. Vietiniai pasakojo, kad jį ten veda meilė.

Skambutis iš kamino: „Paduokit cigarečių“

Šeštadienį apie 17 valandą 30 minučių Lygumų gyventojas, paskambinęs pagalbos telefonu pranešė, kad į kaminą įkrito vyras. Metalinis neveikiančios katilinės kaminas yra daugiau kaip 20 metrų aukščio.

Į įvykio vietą išskubėjo Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos operacinio vadovavimo skyriaus, Pakruojo policijos ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai, Lygumų ir Pakruojo ugniagesiai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie seniai neveikiančio vaikų darželio rinkosi miestelio žmonės. Vieni šaipėsi, kiti piktinosi, treti pasakojo ne kartą matę jauną vyrą laipiojant kaminu.

REKLAMA

Būrelis jaunimo pranešė, kad nelaimėlis yra sveikas ir gyvas.

„Jis ką tik skambino ir prašė cigarečių“, – apie kamine atsidūrusį 23 metų vyrą pasakojo lygumiečiai.

Į kaminą – dėl moters dėmesio?

Ugniagesiai gelbėtojai nustatė vietą, kurioje yra įstrigęs nelaimėlis. Nuspręsta išpjauti dalį dūmtakio, kuris maždaug trijų metrų aukštyje susijungia su kaminu.

„Jis į kaminą lipa ne pirmą kartą. Užlipa beveik į pat viršų, pamojuoja savo buvusiai draugei, pasėdi ir vėl nulipa, – pasakojo netoli darželio gyvenanti moteris. – Net baisu žiūrėti, kai tokius dalykus išdarinėja“.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti pasakojo, kad šį kartą pamojuoti bandė atsistojęs ant paties kamino viršaus. Tačiau susvyravo ir akimirksniu dingo kamine.

„Buvom kieme, išgirdom, kaip sudundėjo kaminas ir viskas nutilo“, – vis dar išgąsčio apimta pasakojo kaimynystėje gyvenanti moteris.

„Vakar jį buvau sutikęs girtą, šiandien irgi gėrė, – komentavo kitas gyventojas. – Dėl tos.... Dabar ji susitikinėja su kitu“.

Susirinkusieji kalbėjo, kad nelaimingąjį Romeo jau mėgdžioja paaugliai – lipa kamino metalinėmis pakopomis.

Gelbėtojai padėkos nesulaukė

Ugniagesiai pjaustė metalinį dūmtakį, liedami vandenį ant šalia esančių šiaudų ritinių, nes ant jų krito metalo žiežirbos. Po gero pusvalandžio pasiruošta traukti įstrigusį vyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gelbėtojas, prigludęs prie dūmtakio, įspėja: „Dabar nejudėk, įkvėpk ir nekvėpuok, atidarome angą“.

Akimirka, ir išpjautoji dūmtakio dalis, pakeldama suodžių ir pelenų debesį, dunksteli ant žemės.

Ugniagesiai puola prie angos. Vyras iškiša kojas. Ugniagesiai apžiūri, ar nėra lūžių. Nėra.

Gelbėtojai vyrą nuleidžia kopėčiomis. Pripuola medikė. Lygumietis stojasi ant kojų ir, nors laikosi netvirtai, kartoja: „Nieko man nereikia, paleiskit. Pasitraukit“.

Besispyriojantį ekstremalą vesti greitosios pagalbos automobilio link paima policijos pareigūnai. Išvaduotasis iš kamino spyriojasi, stumdosi. Girdėti lygumiečių atodūsiai: „Lai veža, bent ramiau bus“.

REKLAMA

Tokia gelbėjimo operacija – pirma

Išgelbėtas vyras buvo skubiai išgabentas į ligoninę. Medikai aiškinsis, ar jis buvo neblaivus.

Gelbėtojai mano, kad gyvybę 23 metų vyrui galėjo išgelbėti kamino viduje buvusios sąnašos, kiti kliuviniai, kurie sulėtino jo kritimą iš kelių dešimčių metrų aukščio. Tai rodo ir suplėšyti viršutiniai drabužiai.

Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas, vidaus tarnybos kapitonas Rolandas Medžiaušis sakė, kad tokios gelbėjimo operacijos per pastaruosius dvidešimt metų vykdyti dar nėra tekę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų