REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministerijoje sudaryta Žmogiškųjų išteklių darbo grupė ketina spręsti rezidentų įdarbinimo rajonų gydymo įstaigose klausimą.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis "Lietuvos žinios" ketvirtadienį rašo, kad ministras Vytenis Povilas Andriukaitis siekia įvesti valstybinį užsakymą gydytojams rengti, pagal kurį nemokamai studijavę būsimieji medikai turėtų atidirbti ten, kur bus paskirti. Jo teigimu, pokyčius galima įgyvendinti jau kitąmet.

REKLAMA

"Manome, kad reikėtų pailginti rezidentūros laiką ir išplėsti jos bazes, kuriose galėtų dirbti jauni gydytojai. Dabar jos sutelktos didžiuosiuose miestuose - Vilniuje ir Kaune, šiek tiek Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose. Pailginus rezidentūros laiką, dalį jo būsimieji gydytojai galėtų dirbti Kauno ar Vilniaus universitetinėse ligoninėse, o kitą - Mažeikiuose, Skuode ar kitur. Tai būtų pirmas žingsnis siunčiant jaunus specialistus į rajonus", - dienraščiui sakė V.P.Andriukaitis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų