REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaitytojo naujiena: po „gintaro“ radybų užsiliepsnojo kelnės

Dėl nudegimų vyras atsidurė ligoninėje

Poilsiautojai dažnai užmiršta, kad prie jūros laukia įvairūs pavojai. Jie tiesiog ilsisi ir užmiršta apie juos supančius pavojus. Ne tik alkoholis, per didelė drąsą jūroje, saulės smūgiai yra vieninteliai pavojai paplūdimiuose. Štai vienas mūsų portalo skaitytojas atsiuntė perspėjimą visiems žmonėms, kad net nekaltas "gintaro" gabaliukas gali sukelti pavojų jums ir aplinkiniams žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

"Dauguma žmonių nežino kokios nelaimės jų tyko. Nieko neįtartinas gintaro akmenukas gali padaryti itin daug žalos. 2013 m. rugpjūčio 4 d. mes atostogavome prie jūros "Verbelniki" poilsevietėje netoli Liepojos (Latvijos kurortas netoli Lietuvos sienos). Nieko neįtardami vaikščiojome pakrantėje bei džiaugėmės gražiu vaizdu. Vaikščiojant šalia Jūros radome viena gražų gintarą ir kurį laiką dar jį nešiojau rankoje, kol vyras įsidėjo į kišenę. Žingsniavome toliau ir paėjus jam kelis žingsnius į priekį, kelnės iš niekur nieko užsiliepsnojo atvira liepsna", - laiške rašė skaitytoja.

REKLAMA

Anot jos, stengdamasis užgesinti tą ugnį vyras šoko į jūra, jūros vanduo jo negesino, taip pat stengėsi plėštis rūbus žemyn kol nenuplėšė jų jis degė lyg aplietas benzinu. "Pasirodo ta didžiulė liepsna buvo nuo mažo akmenėlio, kuris buvo ne gintaras, o fosforo gabaliukas, kuris nuo šilumos užsidega.Ši didžiulė liepsna per kelias sekundes nudegino vyrui koja bei abi jo rankas.

Labai skaudi nelaimė, kuri tikrai buvo neįtikėtina, bei dauguma mūsų šalies gyventojų nežino apie fosforo likučius pakrantėse (kaip teigia kurortuko personalas tai buvo rusu armijos susprogdinta fosforo bomba, kuri 3000 kg. fosforo išbarstė į pakrantes ir jūros gelmes. Nors tai buvo prieš kelis dešimtmečius jūra vis dar išmeta į krantą šią pavojingą medžiagą. Kas baisiausia, kad jis labai panašus į gintarą. O jį mes mėgstame rinkti visi, o ypač mūsų mažosios atžalos", - rašoma laiške.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų