REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Agresyviems lenkų futbolo sirgaliams ruošiamas specialus planas

Bilietai parduodami tik su lietuvišku asmens dokumentu

Viešąją tvarką per ketvirtadienio futbolo varžybas tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ užtikrinti turėsiančių institucijų atstovai šiandien susirinko susiderinti bendrų veiksmų.

Viešąją tvarką per ketvirtadienio futbolo varžybas tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Poznanės „Lech“ užtikrinti turėsiančių institucijų atstovai šiandien susirinko susiderinti bendrų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra derinamas bendras veiksmų planas, kuris leistų užtikrinti viešąją tvarką futbolo rungtynių metu. Daugiau informacijos apie tai suteikti negalime“, – balsas.lt sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

REKLAMA

Nerimaujant dėl galimo agresyvaus elgesio, į Vilnių ketvirtadienį iš Lenkijos atvykstančius futbolo sirgalius pasienyje pasirengę tikrinti Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, sostinės policija aktyviai patruliuos visame mieste.

„Mes ateisime policijai į pagalbą. Nelabai norime atskleisti tų priemonių, kurias naudosime, bet jos bus. Galima įvardyti, kad bus išsamesnė atvykstančių į Lietuvą asmenų patikra“, – BNS antradienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Viešųjų ryšių skyriaus laikinasis viršininkas Rokas Pukinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, pasieniečiai gavo policijos prašymą padėti sukontroliuoti Poznanės „Lech“ sirgalius.

„Mūsų pareigūnai ir taip tikrina atvykstančiuosius. Pasienyje su Lenkija pasienio posto nėra, bet pasieniečiai gali atsistoti ant kelio ir bet koks asmuo, važiuojantis iš Vokietijos, Ispanijos mašina per Lenkiją į Lietuvą pasieniečių gali būti sustabdytas, pasieniečiai turi teisę tiesiog pasirinktinai patikrinti. Tokios patikros pasienyje su Lenkija vyksta, tiesiog dabar bus tikrinama įdėmiau ir išsamiau“, – dėstė VSAT atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius pridūrė, kad policija labai rimtai ir intensyviai ruošiasi ketvirtadieniui.

„Rungtynių dieną tiek prie stadiono, tiek stadione, tiek apskritai mieste dirbs sustiprintos policijos pajėgos. Tikslaus jų skaičiaus, profesinės taktikos, jų dislokavimo vietų ir panašiai mes negalime atskleisti.

Dar labai norėtume akcentuoti, kad negalima atsinešti į stadioną bet kokio pobūdžio ginklų, žmogui specialiai sužaloti pritaikytų ar galinčių sužaloti žmones daiktų, tokių kaip peiliai, akmenys, buteliai, stiklo gabalai, medžio gabalai, lazdos, strypai – bet ko, kas svaidant, smogiant ar neatsargiai elgiantis gali kelti pavojų kitiems.

REKLAMA

Apskritai draudžiama atsinešti bet kokių smailių, aštrių daiktų, bet kokio pobūdžio pirotechninių priemonių, alkoholinių gėrimų, narkotinių, psichotropinių medžiagų, veido maskuočių“, – dėstė policijos atstovas.

Jo teigimu, į stadioną nebus įleidžiami akivaizdžiai girti ir agresyviai besielgiantys asmenys.

Ketvirtadienį sostinėje susitinka Vilniaus MFD „Žalgiris“ ir Poznanės „Lech“ klubas. Lietuvos futbolo federacijos stadione vyks pirmosios UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo rungtynės.

Lenkijos futbolo klubo sirgaliai yra pagarsėję kaip vieni aršiausių sirgalių Rytų Europoje, todėl „Žalgiris“ keičia bilietų pardavimo principą ir jų visiškai neparduos rungtynių vietoje. Visi, norintys pamatyti rungtynes, kviečiami bilietus įsigyti iš anksto.

„Žalgiris“ šią savaitę pranešė, kad bilietus į šią rungtynes galima įsigyti tik „Tiketos“ kasose, esančiose Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos „Akropoliuose“, prekybos centre „Europa“, „Siemens“ ir „Cido“ arenose. Bilietai parduodami tik pateikus Lietuvos piliečio pasą arba ID kortelę, vienas asmuo gali įsigyti ne daugiau kaip du bilietus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų