REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys plėšikai laukia teismo laisvėje, dar vienas dienas leidžia Lukiškių tardymo izoliatoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Policija plėšikus sučiupo, kai šie ketino išvykti į užsienį iš Vilniaus oro uosto.

Plėšikų paieška prasidėjo pernai spalio 6 dieną, kai į Vilniaus policiją kreipėsi 72-ejų moteris. Ji paapasakojo, kad tą pačią dieną apie 20 valandą į jos namus Bukčiuose įsibrovė trys asmenys, panaudojo fizinį smurtą ir pagrobė seifą su pinigais, juvelyriniais dirbiniais bei kitais daiktais. Nusikaltimo metu padaryta 88 800 litų materialinė žala. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo pagrobiant didelės vertės turtą. Po intensyvių paieškų jau spalio 15 dieną buvo sulaikyti trys šiuo sunkiu nusikaltimu įtariami  vilniečiai 23 metų T. S., 20 metų R. R. ir D. S.

REKLAMA

Kiek vėliau nustatytas ir sulaikytas dar vienas jų bendrininkas – 17 metų A.S.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad pareiškėja nuo vieno iš sulaikytų asmenų nukenčia jau ne pirmą kartą. Įtariama, kad pernai birželio mėnesį A. S. nukentėjusiosios namuose svečiuodamasis pas jos anūkę, sulaukęs tinkamo momento, surastu raktu atrakino seifo spyną ir pavogė 9 000 litų.

Tuo metu į policiją niekas nesikreipė, nes nukentėjusiosios anūkė su draugais, įtarę, kad pinigus galėjo pavogti A.S., įkalbėjo juos grąžinti močiutei. A. S. neįvertino geraširdiškumo, apie keturis mėnesius negalėjo pamiršti apmaudo dėl ištikusios „nesėkmės“.

REKLAMA
REKLAMA

Apie seife esančias brangenybes jis papasakojo draugams. Pernai spalį jaunuoliai automobiliu keturiese atvažiavo prie nukentėjusiosios namo ir kurį laiką jį stebėjo. Sutemus nusprendė išlaužti langą ir patekti į rūsį, o paskui nusigauti iki išsvajoto seifo. D. S. laukiant automobilyje ir stebint aplinką, A. S, R. R. ir T. T nuėjo prie namo.

Pirmoji plano dalis pavyko. Išdaužę langą jie pateko į rūsį, tačiau ten susidūrė su kita kliūtimi – durys į namo vidų buvo užrakintos. Tuomet vaikinai sugalvojo kitą planą - T. S. ir R. R. paskambino į duris ir, nukentėjusiajai jas atidarius įsibrovė į vidų. Nusikaltėliai moterį pargriovė, smaugė, grasino užmušti, jei šauksis pagalbos. A. S., nematant nukentėjusiajai, įbėgo į namą, be vargo surado seifą (metalinę dėžę) ir su visu jo turiniu nunešė į D. S. automobilį. Prieš išeidamas, R. R. dar iškraustė moters rankinę ir pagrobė joje buvusius 300 litų. Nuvažiavę į Valakampių paplūdimį nusikaltėliai išlaužė seifo dureles. Išėmę auksines ir sidabrines monetas, juvelyrinius dirbinius ir kitus brangius daiktus, seifą nuskandino. Padedant ugniagesiams gelbėtojams jis buvo surastas. Už dalį realizuoto pagrobto turto R. R įsigijo automobilį „Mercedes Benz“, o D.S. – BMW. Įtariamieji ketino sprukti į užsienį, tačiau nespėjo, nes buvo sulaikyti Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnų. Visi įtariamieji buvo suimti. Vėliau trims iš jų kardomosios priemonės buvo pakeistos namų areštu, o R. R. teismo laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje – kalėjime. Už plėšimą, kurio metu buvo pagrobtas didelės vertės turtas, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dviejų iki dešimties metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų