REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie pusę visų didžiausiai šalies draudimo bendrovei „Lietuvos draudimas“ praneštų dviračių vagysčių metu vagims pavyko pasisavinti iš karto du ar daugiau to paties kliento dviračius. Tokiais atvejais dviračiai dažniausiai pavagiami iš sandėliukų ar rūsių, įsilaužus į juos. Kita pusė vagysčių įvykdoma atvirose vietose, kai žmogus palieka dviratį prie parduotuvės ar kavinės, prie mokyklos mokslo metų laikotarpiu, prirakina prie laiptų turėklo ar kitoje viešoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, aktyviausiai vagys darbuojasi vasaros ir rudens sezono metu – ypač liepą ir rugsėjį. Iš viso šiltuoju metų laiku įvykdoma du trečdaliai visų dviračių vagysčių.

REKLAMA

„Pagal mūsų statistiką, šiemet vidutiniškai vieno pavogto dviračio vertė siekia 860 litų. Palyginus su praėjusiais metais, vagių grobis nežymiai pinga, tačiau vagims pasitaiko pavogti ir itin brangių dviračių. Apskritai apdraustų dviračių vagysčių skaičius išlieka stabilus, tačiau reikėtų įvertinti ir tuos pavagiamus dviračius, kurie nebuvo apdrausti. Mūsų bendrovėje registruotos žalos rodo, kad vagims nėra neįveikiamų kliūčių – dviračiai vagiami net ir išmontuojant juos nuo automobilio stogo laikiklių, ypač aktyviai vagys darbuojasi požeminiuose garažuose, kur gali pasislėpti nuo praeivių žvilgsnių, rūsiuose, kurie dažniausiai nėra užrakinami tvirtomis spynomis, o jei dviratis paliekamas viešoje vietoje ir užraktas nėra patvarus, tai vagių grobiu jis taps akimirksniu“, – sako Andrius Gimbickas, „Lietuvos draudimo“ Gyventojų turto draudimo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausios draudikės šalyje duomenys rodo, kad dviračius dažniausiai draudžia 36-45 metų miestų gyventojai, o daugiausiai apdraustų dviračių, remiantis „Lietuvos draudimo“ duomenimis, važinėja Vilniaus, Kauno miestuose ir Utenos rajone. Brangiausiai „Lietuvos draudime“ apdrausto dviračio vertė siekia 50 tūkst. litų. Tuo tarpu daugiausiai šių susisiekimo priemonių pavagiama Vilniaus, Kauno ir Panevėžio miestuose. Dviračius apdrausti galima kartu su namų turto draudimu.

„Lietuvos draudimo“ duomenimis, kas penktas namų turto draudimą įsigyjantis gyventojas pasirenka ir apsaugą nuo dviračių vagysčių. „Draudžiant namų turtą, kartu apdraudžiami ir jame laikomi dviračiai bei kitas turtas. Papildomai gyventojai pasirenka dviračio draudimą už draudimo vietos ribų – tokiu atveju draudikai kompensuos nuostolius, jei dviratis bus pavogtas iš automobilio, nulaužus prirakinimus pavogtas iš parduotuvės aikštelės, pliaže ar kitoje vietoje“, – pasakoja A. Gimbickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Draudimo ekspertas pastebi, kad dviračių gyventojai apdraudžia vis daugiau ir šis draudimas kasmet auga po 7 procentus. Taip pat populiarėja asmens civilinės atsakomybės draudimas, nes pasirinkus šią draudimo rūšį galima išvengti nuostolių, jei, tarkime, jūsų vaikas važiuodamas dviračiu užkliudo šalia stovintį automobilį ar apgadina kitą turtą.

Draudikai pataria iš anksto numatyti, kur ketinate laikyti dviratį, nes nuo to priklauso ir kokią dviračio apsaugą reikėtų pasirinkti. Palikdami dviratį gatvėje, specialistai pataria apžiūrėti, ar vieta yra saugi, lengvai nuimamas dviračio dalis (vairą, ratus, bagažinę, šviestuvus) rakinti specialiais užraktais ar neštis su savimi. Taip pat įsigyti kokybišką U formos užraktą, kuris susidėtų iš dviejų atskirų dalių ir būtų kuo trumpesnis. Tokiu užraktu reikia užrakinti rėmą kartu su galiniu ratu, kad vagims nekiltų pagunda išmontuoti dviračio ratų.

„Lietuvos draudimas“ yra pirmaujanti šalies ne gyvybės draudimo bendrovė, savo paslaugas teikianti daugiau nei pusei milijono privačių ir verslo klientų. Klientais kasdien rūpinasi daugiau nei 1100 „Lietuvos draudimo darbuotojų. „Lietuvos draudimas“ pripažintas „Geriausiu darbdaviu‘2012“ ir išrinktas į geriausių Vidurio ir Rytų Europos darbdavių dešimtuką. „Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių pasaulio draudimo grupių RSA, kuri aptarnauja daugiau kaip 20 mln. klientų iš 140 pasaulio šalių. Įkurtas prieš 300 metų, RSA yra didžiausią patirtį turintis draudimo aljansas ir vienas iš pripažintų pasaulio draudimo rinkos vizionierių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų