REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Loreta Mačiulienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Vienoje didžiausių Lietuvos gydymo įstaigų – Kauno klinikose – apsilankęs premjeras pranešė, kad sveikatos sistemos laukia nemaža reforma.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vyriausybės vadovo, vizito į Kauno klinikas, kur vienu metu gali būti gydoma iki 2000 pacientų, tikslas – aptarti plėtros projektus ir galimybes įgyvendinti būsimą reformą. Premjeras tikisi, kad diskusija dėl naujos finansavimo tvarkos Seime prasidės jau šį rudenį.

REKLAMA

„Tokios ligoninės kaip Kauno ir Santariškių klinikos komunikuos su daugeliu rajonų, teiks skubiąją medicininę pagalbą. Rajonų gydytojai ir slaugytojai galės kreiptis į klinikas. Pagrindinis tikslas – pasižiūrėti, kaip sekasi siekti užsibrėžtų tikslų ir kokios galimybes įgyvendinti reformą, kuri bus pradėta rudenį“, – LRT televizijos naujienų tarnybai kalbėjo premjeras Algirdas Butkevičius.

Pasak sveikatos ministro, jau pradėtos keisti kai kurios gydymo įstaigų finansavimo taisyklės, kad šios gautų daugiau už suteiktas paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat turėtų būti keičiama ydinga tvarka, kai ligoninės suteikia daugiau paslaugų nei už jas apmoka Ligonių kasa, susidaro skolos. Žadama mokėti už atliktas operacijas, suteiktą gydymą pagal faktą.

„Keičiame ir mažųjų ligoninių finansavimo tvarką atstatydami šiek tiek jų pozicijas, kad būtų galima turėti ir reanimacijos paslaugas, kurios buvo panaikintos nemotyvuotai“, – sakė sveikatos ministras Vytenis Andriukaitis.

Sveikatos ministras taip pat pranešė, kad pradėtas spręsti tiek medikams, tiek pacientams opus daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės prie Kauno klinikų klausimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų